23948sdkhjf

Det forventes nye krav om plastgjenvinning fra EU

281.000 TONN PLASTAVFALL: Bygge- og anleggsnæringen skaper alene 281.000 tonn plastavfall. Næringen er Norges største produsent av plastavfall, med god margin.

For å få bukt med dette, er et av tiltakene for å stille krav til leverandørene om enten å bruke mindre plast, eller å sørge for at all plastemballasjen holder identisk kvalitet som egner seg til ombruk og resirkulering. 

Det skriver Teknisk Ukeblad i en artikkel, der de samtidig forventer nye krav fra EU.

Videre skriver de at i takt med at jordkloden blir varmere, øker også faren for at sykdomsframkallende bakterier, virus og mikroorganismer og patogener skal vekkes til live fra fortida.

– Den største bekymringen er patogener som tidligere har forårsaket alvorlige sykdommer hos mennesker eller dyr, som kan reaktivere og spres igjen, sier Jörn Klein, professor i mikrobiologi, epidemiologi og smittevern ved USN.

En fersk studie, publisert i tidsskriftet PLOS Computational Biology, viser at selv ganske få av de eldgamle virusene vil forårsake store forstyrrelser i økosystemene.

Frykten er kort og enkelt fortalt at når isbreer tiner opp, kan slike skumle organismer som har ligget i dvale, vekkes til live.

Vi må altså ta vare på kloden. Sortering og gjenvinning av plast er den delen av løsningen bygg- og anleggsbransjen kan bidra med.

Kilde: Artikkel i Teknisk Ukeblad.

Kommenter artikkelen (2)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109