23948sdkhjf

Tirsdag evakuerte Hallingplast fra flommen. Allerede nå er produksjonen i gang!

Første lastebil blir faktisk lastet opp, i skrivende stund.

KJAPP RESPONS: I går skrev Plastforum om evakuering og store vannmasser på fabrikken i Kleivi i Hallingdal tidligere denne uka. I dag er situasjonen bedre.

Sverre Tragethon er daglig leder i Hallingplast.

Han forteller til Plastforum at de på slutten av gårsdagen fikk de tilgang til området. Da ble et stort team satt i gang med opprydding av lagerplass, inspeksjon/vask av rør, vask av utstyr og lokaler, samt forsiktig oppkjøring av strømanlegg. 

– Den første produksjonslinja er allerede i gang og vi laster også opp første lastebilen med rør, sier Sverre Tragethon, daglig leder i Hallingplast.

Rørproduksjonen klarte seg best

– Takket være fantastisk innsats fra våre samarbeidspartnere og ansatte, går dette veldig bra. Vi har nå sett på anlegget og ulike funksjoner og noen bygg er ramma hardere enn andre, sier Tragethon.

Og produksjonsbygget med rørproduksjon var ikke et av dem. Etter at det elektriske anlegget ble gått over, var det klart til produksjon.

– Tre elektrikere har gått over alle koblinger og rengjort før møkk. Mange komponenter måtte også byttes, sier Tragethon.

Han forteller også at ytterligere tre personer fra et saneringsfirma har hjulpet dem.

Fikk minimert skadeomfanget

Som skrevet i går, stod flere av de ansatte til vann helt opp til livet, før de gav seg og evakuerte.

Men dette var på lagerplassen og inne et bygg tilhørende det. Det gjaldt altså ikke rørproduksjons-bygget. Der var vannstanden «bare» en halv meter på gulv.

Og siden de ansatte fikk stengt av strøm og sikret byggene så godt det lot seg gjøre, ble skadeomfanget minimert.

Alle mann i sving

I går var 50 personer i sving på området for å rengjøre og sette i stand etter flommen. I dag er 50 personer på jobb i ordinær drift.

– Til vanlig er vi rundt 100 ansatte på fabrikken. En god del av disse sitter fast bak stengte veier. Så alle som kunne komme seg frem, er nå på plass og jobber, sier Tragethon.

Det vil bli produsert rør døgnkontinuerlig gjennom helgen og videre utover neste uke.

Plastforum har også tidligere skrevet om nye fabrikkplaner. Sånn sett er det godt å høre at ikke en hel byggeplass stod under vann. Heldigvis har ikke Hallingplast kommet lenger i prosessen enn at det bare var tomten som stod klar. Og det gjør den fortsatt.

Flere ras forsinker transporten

Det har gått mange ras i Hallingdal, og per dags dato er Rv7 og flere andre veier rundt oss stengt og/eller stengt for tungtransport fram til helgen. Utsendelse av varer fra Hallingplast vil derfor starte mandag morgen. 

Planlagte leveranser, spesielt denne og neste uke, vil bli forsinket. Vi gjør vårt ytterste for å avtale nye leveransetidspunkter med alle berørte kunder så raskt som mulig, men ber om forståelse for at ting tar litt tid.

Det skriver Hallingplast i en pressemelding.

Kilde: Intervju med Plastforum og pressemelding fra Hallingplast.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141