23948sdkhjf

Hallingplast evakuerte fabrikken i Kleivi: De frykter at store rør har blitt med vannet

Tirsdag ble det svært travelt på Hallingplast da vannet brått steg raskt. De ansatte skyndte seg å stenge ned fabrikken i tide.

TRAVEL NEDSTENGNING: – Enkelte gikk med vann opp til midja på det verste. Vi gjorde de tiltakene vi kunne, og fikk stengt av strømmen. Det handla om å avgrense skadene så mye som mulig, sier Sverre Tragethon, daglig leder i Hallingplast, til Hallingdølen.

Selv om Hallingplast var forberedt på at det ville bli trøbbel med ekstremværet, hadde de aldri trodd det skulle bli så mye vann. Det skriver Hallingdølen i en artikkel.

De ansatte ble hentet med buss og evakuerte til Geilo og Vestlia.

Onsdag morgen var Tragethon tilbake i Kleivi. Vannet hadde trukket seg nok tilbake til at han kunne gå tørrskodd gjennom kontorlokalet, selv om det fremdeles var mye vann ute på plassen.

Mye vann i kontorlokalene til Hallingplast. Foto: Sverre Tragethon.

Tragethon har fått tips om at folk har sett rør og deler fra Hallingplast på tur ned fjorden.

Om noen ser produkter fra oss, ta et bilde og send oss det på postmottak@hallingplast.no. Vi skal rydde opp, så det ikke er til skade for folk og utstyr. Men vær så snill, la det ligge. Ikke prøv å ta det opp, sier Tragethon til Hallingdølen.

Om noen av rørene på lagerplassen har blitt med, er det antakelig store rør med en lengde på 20 meter.

Nå forsøker Hallingplast å få en oversikt over skadeomfanget. De har en tett kontakt med kommunen og Eco og satser på normal drift så fort de kan.

Kilde: Artikkel i Hallingdølen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095