23948sdkhjf

PartnerPlast med godt fjorår

– I 2022 forbedret PartnerPlast konsernresultatet markant. Dette viser at vi evner å tilpasse oss et endret marked, sier administrerende direktør Jan Møllerhaug.

SNUDD FRA NEGATIVT TIL POSITIVT: Ved å iverksette omfattende strukturendringer, redusere kostnader og øke fokuset, har konsernet snudd fra negative tall til en lønnsom og mer bærekraftig drift.

I 2022 oppnådde PartnerPlast-konsernet en EBITDA på 20,7 millioner kroner (driftsresultat på 5,8 millioner kroner), en kraftig forbedring sammenlignet med minus 2,9 millioner kroner året før (driftsresultat på minus 19,2 millioner).

Omsetningen endte på 174,3 millioner kroner, en økning på 23 prosent fra 141,8 millioner året før.

Hardt arbeid og tilpasningsevne

Denne betydelige forbedringen i resultatene vitner om hardt arbeid og selskapets evne til å tilpasse seg endrede markedsforhold. Den gode utviklingen og arbeidet har fortsatt i 2023.

– Vi står i utfordrende markeder med store endringer i rammebetingelsen. Mange endringer som skaper utfordringer, men også muligheter – i en tøff konkurranse i et internasjonalt marked, sier finansdirektør Raymond Haga.

– Det har krevd og vil fortsatt kreve mye, men med det fantastiske teamet som går på med krum hals, har vi sammen fått et godt resultat og bygget grunnmuren for en spennende fremtid, sier Møllerhaug.

Totalleverandør

En nøkkelstrategi for suksessen har vært diversifisering av virksomheten. Med økt fokus på fornybar energi, akvakultur, navigasjon og sikkerhet, oppnådde konsernet en omsetning innen flere sektorer som gir stabilitet og vekstmuligheter. I tillegg har selskapet videreutviklet sin posisjon og kompetanse innen olje- og gassrelaterte sektorer. Og etablert seg som en totalleverandør og systemintegrator med ekspertise innen design, materialteknologi, form, produkter, resirkulering, elektronikk og programvare. Dette har vært viktig og nødvendig i forbindelse med flere kontrakter, blant annet rammeavtaler med Kystverket.

Smiler: Adm. dir. Jan Møllerhaug i PartnerPlast kan smile over et godt fjorårsresultat. Foto: PartnerPlast

PartnerPlast er stolt av å være en ledende aktør innen sine fagområder, og selskapet fokuserer kontinuerlig på innovasjon og bærekraft. Gjennom et attraktivt arbeidsmiljø og et dedikert team av ansatte, leverer konsernet kvalitetsprodukter og tjenester til sine kunder.

Kompetanse internt

– De ansatte er vår viktigste ressurs, og jeg er stolt av å jobbe med så mange flinke folk innenfor sine fagfelt. Siden 1. januar 2022 har vi tilført flere nyansatte, både på Åndalsnes, i Molde og i Moelv. Nyansettelsene komplementerer eksisterende team på en utmerket måte. Vi planlegger for fortsatt vekst, så det vil bli flere muligheter også fremover, sier Møllerhaug.

Som et ledd i konsernets vekststrategi er PartnerPlast i ferd med å bygge en ny fabrikk i Innlandet. Denne investeringen vil ytterligere styrke selskapets produksjonskapasitet og evne til å møte etterspørselen fra markedet.

Sterke eiere

PartnerPlast-konsernet er støttet av sine sterke eiere Investinor, Salvesen & Thams, Norsk Mineral og Oskar Sylte, samt gode samarbeidspartnere i DNB, Siva, Innovasjon Norge og Nordveggen. Disse har alle bidratt til å sikre selskapets suksess, verdifull støtte og godt samarbeid gjennom årene.

– Dette er vi svært takknemlige for, sier Møllerhaug.

Kilde: Pressemelding fra PartnerPlast

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125