23948sdkhjf

Drammen Verktøyindustri flytter etter et solid år

-Nå ser det bra ut, og vi har mange oppdrag framover. Det sier daglig leder Geir Henning Syversen i Drammen Verktøyindustri.

I år er det 23 år siden bedriften ble etablert.

I 22 av disse årene har Drammen Verktøyindustri holdt til i Sande. Men nå bærer det tilbake til «gamlekommunen», for innen oktober i skal bedriften ha etablert seg i Drammen igjen.

Økte 17 prosent i fjor

Og det skjer etter et år med god omsetning og vekst. I fjor hadde nemlig bedriften ifølge Sande Avis en omsetningsvekst på 17 prosent fra 4,8 millioner kroner i 2021 til 5,6 millioner i fjor.

Syversen innrømmer at de har lagt bak seg noen år hvor det ikke har gått så bra. Spesielt slet bedriften under koronapandemien på grunn av problemer med leveranser som forplantet seg til bedriften.

Produserer mye rart: Drammen Verktøymaskin har flere maskiner til ulike produksjonsmetoder. 

Mange oppdrag

- Men det ser bra ut nå da. Det ser ut som det er veldig mye oppdrag fremover. Og så har vi to potensielle nye, større kunder på gang, sier den daglige lederen til lokalavisa.

Drammen Verktøyindustri har spesialisert seg på støpeformer, og selger mye til offshore-industrien. Kundene kommer med tegninger og skisser, som Sande-selskapet produserer etter. I noen tilfeller tegner også selskapet selv, men da med basis fra kundens informasjon.

- Det er veldig mye variert og rart vi produserer her, sier Syversen.

Det er ikke så mange bedrifter igjen som driver med plaststøping, og i alle fall ikke i den målestokken som Drammen Verktøyindustri driver. Det gjør at de ikke har behov for å markedsføre seg så mye. Kundene kommer ofte til dem for å oppdrag.

Større lokaler

I løpet av et par måneders tid vil Drammen Verktøyindustri være å finne i nye lokaler, nærmere bestemt i Krokstadelva. Den daglige lederen forklarer at de nye lokalene er større enn de de er i dag. Med 2500 kvadratmeter å boltre seg på, er mulighetene for utvidelse større.

 

Spesialprodukter: Drammen Verktøyindustri AS produserer mange spesialproduketer, spesielt til offshoreindustrien.

Syversen sier til Sande Avis at de i første omgang ikke skal ha hele bygget, men at tomta gjør det mulig å bygge ut senere. De nye større lokalene gjør det mulig å få installert en fresemaskin, noe det ikke er plass til i dagens Sande-lokaler.

- En slik ny fresemaskin vil bety flere ansatte på sikt. I dag teller vi fire fulltidsansatte i tillegg til en pensjonist som jobber etter behov, sier daglig leder Geir Henning Syversen avslutningsvis.

Kilde: Sande Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094