23948sdkhjf

Tiden er inne for at telekombransjen tar grep

Ved å benytte seg av avfall med stor mengde hvit plast, har det vist seg effektivt å sortere ut dette til produksjon av SIM-kort.

FRA KJØLESKAP TIL SIM-KORT: Før sommeren skrev vi at Telenor lager simkort av gamle kjøleskap. Nå har vi tatt en prat med Boel Bengtsson, pressesjef i Telenor Sverige som forteller mer om dette.

Hun forteller at etterhvert som miljøbevisstheten øker, har miljø- , sosiale- og forretningsetiske forhold (ESG) blitt avgjørende for at bedrifter skal forbli konkurransedyktige og tiltrekke seg investeringer.

Dette gjelder spesielt for telekommunikasjonsbransjen, hvor selskaper må demonstrere et sterkt engasjement for bærekraft.

Kverner opp hvit plast fra kjøleskap

– I prosessen med å lage SIM-kort, blir haugevis med innsamlede kjøleskap demontert. Hvit plast skilles fra metal, gummi og elektriske komponenter. Denne plasten blir malt opp til små pellets som vaskes, sorteres og ekstruderes, sier Bengtsson.

(red. anm: Ekstrudering er en prosess for plastisk formgivning av materialer)

Til slutt blir elektronikken i kortet installert. Bortsett fra denne biten, er resten av kortet resirkulerbart.

Foto: Telenor Sverige.

Det produseres 4,5 milliarder SIM-kort årlig

– Den tradisjonelle produksjonsprosessen har en betydelig miljøpåvirkning, og de fleste SIM-kort ender opp som e-avfall, sier Bengtsson.

Hun legger til at bransjen må vende på alle steiner for å bidra til klimaendringer. Eco-SIM er et av mange viktige initiativ.

Foto: Thales.

Samarbeidet med Thales og Veolia

Det er produsenten Thales som har skapt den innovative løsningen som hjelper mobiloperatører med å tilpasse seg sine ESG-mål. Med Eco SIM-porteføljen tilbys et unikt og levedyktig alternativ for mobiloperatører som ønsker å redusere miljøpåvirkningen.

De grønne SIM-kortene hjelper mobiloperatører med å bidra til sine bærekraftsmål ved å integrere karbonavtrykksbesparelser i selskapets rapporter.

Eco-SIM er laget av 100 prosent resirkulert plast

I tre år har Thales samarbeidet med Veolia, den globale lederen innen optimalisert ressursforvaltning.

– De to selskapene har utviklet en banebrytende prosess som forvandler polystyrenavfall fra gamle kjøleskap til pellets som brukes til å produsere SIM-korthuset, sier Bengtsson.

Løsningen har mottatt en rekke utmerkelser fra bransjen, inkludert BTs pris for «2020 Game-Changing Challenge» og prisen "Best Practice on Circular Economy" fra teleoperatørens bærekraftsforening JAC.

Ved å ta i bruk Thales' Eco SIM vil din bedrift bidra til miljøvern og nyte forretningsfordeler som økt merkevarebevissthet og et sterkt omdømme blant miljøbevisste kunder. 

Kilde: Intervju med plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.143