23948sdkhjf

Telenor lager kontantkort av gamle kjøleskap

Resirkulert plast og mer papir i kortene skal hjelpe Telenor Sverige å bli karbonnøytrale innen 2030.

MINDRE PLAST I ALLE LEDD: Fra nå av skal mengden plast i kontantkortene halveres, og det som gjenstår er 100 prosent resirkulert materiale fra kjøleskap. I tillegg forlenges kortenes levetid med minst det dobbelte.

Emballasjen består av resirkulert og miljøsertifisert papir.

Det skriver Telenor i en pressemelding.

Ved å halvere plasten og vekten og gå helt over til resirkulerte materialer, vil vi redusere CO2-utslippene for kontantkort med 25 prosent, sier June Solbekk, markedsdirektør i Telenor Sverige.

– I tillegg forlenges gyldighetsperioden med 4-10 år for å redusere avfall og produksjon, sier Solbekk.

De nye kontantkortene vil gradvis erstatte eksisterende kort, både SIM-kort for mobiler og for IoT-utstyr som kattehalsbånd, båtalarmer, rutere og annet tilkoblet utstyr.

Mengden tilkoblede dingser i husholdningene øker, og i mange tilfeller er kontantkort en god løsning for å gi disse surf. I fjor høst gjennomgikk derfor Telenor sin modell for kontantkort for smarte dingser.

– En stor del av kontantkortene brukes til utstyr som er spesielt aktuelt nå i sommersesongen, for eksempel med tilhørende robotgressklippere, sier  Solbekk.

Telenor erstatter nå mye plastemballasje med papiremballasje. Produkter som er laget av plast, som mobildeksler, består av resirkulert plast der det er mulig.

Telenor Sverige omsetter for ca. 12 milliarder svenske kroner (2022) og ca. 1.500 ansatte.

Telenor-konsernet er en av verdens største mobiloperatører med en omsetning på 99 milliarder kroner (2022) og cirka 14.000 ansatte.

Kilde: Pressemelding fra Telenor.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127