23948sdkhjf

Recipo blir hovedpartner i LOOP

Recipo og LOOP - Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning har signert en avtale som betyr at Recipo går inn som hovedpartner i LOOP fra 1. juli 2023.

Avtalen skal bidra til å styrke felles nasjonal informasjon og kommunikasjon om elektrisk og elektronisk avfall (EE-avfall), sikre oppslutning om returordningene, øke innsamlingen av elektronikk og redusere mengden elektronikk som havner i restavfallet.

Ut av roteskuffen

- Vi er veldig glade for at Recipo går inn som hovedpartner og blir en del av LOOP. Det er viktig å øke innsamlingen av elektronikk, slik at vi kan ombruke og gjenbruke naturressursene, og redusere behovet for å utvinne nye mineraler og metaller. Sammen med Recipo og våre andre EE-hovedpartnere skal vi jobbe for å få brukbar og ødelagt elektronikk ut av både roteskuffen og restavfallet, sier Stine Helgeland, daglig leder i LOOP.

Et naturlig skritt

- Det var et naturlig steg for oss å bli hovedpartner i LOOP, på lik linje med RENAS og NORSIRK. Med dette kan vi samle kreftene om returselskapene sin myndighetspålagte informasjonsplikt til husholdninger og virksomheter, og samordne informasjonen til husholdninger og virksomheter om EE-avfall, og dermed nå enda bredere ut. Feilsortert EE-avfall og EE-avfall i restavfallet utgjør en stor brannrisiko, og vi mener at returselskapene kan samle inn langt mer EE-avfall enn i dag, sier Vebjørn Eilertsen, administrerende direktør i Recipo.

Kilde: Pressemelding fra LOOP

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109