23948sdkhjf

MDG-Hansson: - Plastprodusentene må tvinges

- Norske prosjekter vil fortsette å være en dråpe i plasthavet så lenge plastindustrien får pøse ut stadig mer plast som er laget for å kastes.

Det sier MDG-politiker Rasmus Hansson, som også er tidligere leder av Handelens Miljøfond.

Han sier dette til Dagsavisen i forbindelse med at Norge fra 2024 vil stanse bistandsprogrammet mot marin plastforsøpling og mikroplast.

Velmente dråper i plasthavet

Hansson mener det lurt å ta en fot i bakken for å vurdere hva som fungerer best i plastbistanden som har Norge har bidratt med over flere år. Han mener at slike norske prosjekter som oftest er velmente dråper i plasthavet.

- Og det vil det være så lenge plastindustrien får lov til å pøse ut stadig mer plast som er laget for å kastes, sier han til avisa, og legger til at denne plastindustrien er Norge en del av fordi vi har et veldig høyt forbrukt og på grunn av oljeindustrien som leverer råvarer til plast og dermed tjener på plastøkonomi.

Kan bare løse med tvang

Hansson mener at verdens plastproblem bare kan løses ved at plastprodusentene blir tvunget til å betale for opprydding og resirkulering.

- Det er først da produsentene vil lage mye mindre engangsplast, plasten vil bli mulig å resirkulere og plast blir dyrt nok til at vi vil bruke mindre av plasten, sier han til Dagsavisen. Han legger avslutningsvis til at Norge ikke løser andres plastproblem dersom man ikke kan løse sitt eget.

Kilde: Dagsavisen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.375