23948sdkhjf

Azets 4 Kids og Plastic Oceans Europe med sin andre Plastic Pick-Up Day

Azets Plastic Pick-Up Day ble opprettet i et samarbeid mellom Azets 4 Kids og den internasjonale non-profitorganisasjonen Plastic Oceans Europe (POE) i 2022. Det er FNs internasjonale dag for verdens hav.

DAGEN FOR VERDENS HAV: Mer enn 7000 Azets-ansatte over hele Europa vil være med å rydde sine lokalområder på FNs internasjonale dag for verdens hav den 8. juni 2023.

– Dette er den andre årlige Plastic Pick-Up Day hvor vi oppfordrer våre folk til å melde seg frivillig for å hjelpe til med å rydde sitt lokale område for plast og søppel, skriver Azets i en fersk pressemelding.

Kolleger, kunder og lokalsamfunn på tvers av Azets sine 189 kontorer i Norge, Danmark, Estland, Finland, Irland, Romania, Sverige og Storbritannia er invitert til å bli med på Plastic Pick-up Day.

Vil lære barn å skape en bedre fremtid

Azets 4 Kids ble grunnlagt i 2019 for å gi barn verktøyene og ressursene de trenger for å skape en bedre fremtid for Jorden.

Plastic Oceans Europe er en internasjonal non-profit organisasjon dedikert til å stoppe plastforurensning og fremme bærekraftige samfunn over hele verden. Gjennom programmer innen utdanning, aktivisme og vitenskap jobber POE for å inspirere til endringer i forbrukeratferd, bedriftspraksis og offentlig politikk. POE gir Azets 4 Kids veiledning i organiseringen av Azets Plastic Pick-Up Day, så vel som verdifull innsikt i plastforurensning og tips om hvordan Azets alltid kan bli en mer bærekraftig virksomhet.

Halvparten av plasten er til engangsbruk

Av de 380 millioner tonn plast som produseres hvert år globalt, indikerer rapporter at opptil 50 prosent er engangsbruk. Det er anslått at mer enn 10 millioner tonn plast dumpes i havene våre hvert år, med alvorlige virkninger på marine dyreliv og miljø.

– Vi oppfordrer våre ansatte til å sette seg inn i vårt mål om å forbedre livene til våre kolleger, kunder og lokalsamfunn på en bærekraftig måte – hver dag, i alt de gjør, sier Chris Horne, adm.dir. i Azets Group.

Vil bekjempe de ødeleggende effektene av klimaendringer

– Gjennom vår veldedige organisasjon Azets 4 Kids bidrar vi til å skape en positiv fremtid for unge mennesker over hele Europa, med fokus på å bekjempe de ødeleggende effektene av klimaendringer og miljøforringelser, sier Horne.

– Vårt samarbeid med Plastic Oceans Europe kaster lys over viktigheten av bevaringen av havene våre og bærekraftig forbruk, samtidig som Azets demonstrerer forpliktelse til bærekraft, sier Horne.

– Vi tror at gjennom utdanning av fremtidige generasjoner, planter vi frø til å forandre verden, sier Andrea Torres Saa, Europadirektør for POE.

Kilde: Pressemelding fra Azets.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082