23948sdkhjf

Geminor-gründere sikrer seg alle aksjene i selskapet

Plastgjenvinningsaktøren Quantafuel selger nå alle sine aksjer i Geminor tilbake til gründerne, som dermed sikrer seg 100 prosent eierskap i gjenvinningsselskapet.

Transaksjonen skjer i forbindelse med at Quantafuel snart får ny eier.

– Dette er et riktig valg for Geminor, og gjør oss klare for vekst innen avfallshåndtering i Europa, sier adm. dir. og gründer i Geminor AS, Kjetil Vikingstad.

Selges tilbake

Norske Quantafuel, en ledende aktør innen kjemisk gjenvinning av plast i Norden, kjøpte i 2020 opp 40 prosent av aksjene i det Karmøybaserte gjenvinningsselskapet Geminor. Oppkjøpet har knyttet selskapene tettere sammen og styrket samarbeidet innen gjenvinning av avfallsplast.

Nå selges den samme aksjeandelen tilbake til gründer og adm. dir. i Geminor, Kjetil Vikingstad, og medeier Ralf Schöpwinkel. Dermed sikrer de to seg eierskapet alene, slik det var før aksjeandelen ble solgt til Quantafuel i 2020.

Ny Quantafuel-eier

- Beslutningen om kjøp av Geminor-aksjer ble tatt i forbindelse med at Quantafuel befinner seg i en salgsprosess, forklarer adm. dir. Kjetil Vikingstad. Geminor-gründeren mener dette er en naturlig og udramatisk avgjørelse.

– Quantafuel ser ut til å få ny eier i det britiske avfallshåndteringsselskapet Viridor. Vi sto ovenfor et veivalg om å fortsette sammen med ny eier av Quantafuel, eller kjøpe selskapet tilbake. Valget falt på sistnevnte, noe vi mener er riktig for Geminor og satsingen videre, sier Vikingstad.

– Med Quantafuel som partner har Geminor tatt nye steg innen gjenvinning av plast de siste årene, og det har vært et fruktbart og lærerikt partnerskap for begge selskapene. At vi velger å fortsette uten Quantafuel på eiersiden endrer hverken på strukturen eller strategien til Geminor, sier Vikingstad.

Salgsprosess: - Beslutningen om kjøp av Geminor-aksjer ble tatt i forbindelse med at Quantafuel befinner seg i en salgsprosess, forklarer adm. dir. i Geminor, Kjetil Vikingstad. Foto: Geminor

Fortsetter å satse på plast

At Quantafuel selger seg ut av Geminor, betyr ikke at plastsatsingen i Geminor er over. Plastgjenvinning vil fortsatt være en viktig del av strategien til selskapet, forklarer styreleder i Geminor AS, Truls Gautesen.

– Geminor skal fortsette arbeidet med å utvikle eksisterende og nye markeder, skape nye fraksjoner med lavere fossilt fotavtrykk, øke den mobile avfallsbehandlingen, samt heve innsatsen innen materialgjenvinning. Totalt sett er vårt mål å doble avfallsvolumet vi håndterer innen 2026. Hva gjelder plast, er dette en viktig del av strategien vår for å styrke innsatsen innen gjenvinning, sier styreleder Truls Gautesen.

Kilde: Pressemelding fra Geminor

KLIKK for alle artikler i Resirkulering og gjenbruk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094