23948sdkhjf

Lean Six Sigma

Undervisnings region
Norge > Oslo
Periode(r)
Løpende opptakelse

Alt kvalitets- og forbedringsarbeid handler i siste ende om å gjøre kundene fornøyde. En bedrift som implementerer Lean Six Sigma- tankesett, teknikker og verktøy i sin forretningsstrategi bruker statistikk som rettesnor for å beskrive og kontrollere kvalitetsnivået i alle sine prosesser. Erfaringsmessig oppnår bedrifter forbedret effektivitet, kvalitet, fortjeneste og kundetilfredshet når de identifisere og fjerner årsaker til feil og minimere variabiliteten i bedrifts produksjons- og forretningsprosesser.

Vi har i dette kurset fokus på statistikk og hvordan det praktisk anvendes i prosess- og forbedringsarbeidet ditt.

DMAIC-metoden er et godt utgangspunkt for oppstart av Lean Six Sigma-arbeidet. DMAIC er en svært effektiv prosjektgjennomføringsmodell som følger prinsippet: Definer, Mål, Analyser, Forbedre, Kontroll. Den brukes i særlig grad for større prosjekter av høy viktighet for bedriften, men metodikken kan med hell også brukes i mindre prosjekter.

Vi går gjennom de ulike prinsippene, trinnene, rollene og kompetansekravene som ligger i metodikken. Vi ser også på hvorfor det er viktig å være bevisst usikkerhetsgraden i tallmaterialet det fattes beslutninger på og hvordan bedriften raskt kan respondere på de feil det er nødvendig å agere på.

Etter endt kurs, har du en nyttig verktøykasse du kan plukke frem ved behov i det daglige forbedringsarbeidet ditt.

Forkunnskaper
Grunnleggende kjennskap til Excel er en fordel før du melder deg på kurset.
Kurset inngår som valgfritt kurs i Kvalitetslederskolen eller som et påbyggingskurs i Leanskolen, men kan også tas frittstående.

Er du nysgjerrig på Kvalitetslederskolen eller Leanskolen?
Vi tilbyr kurs som kan kvalifisere deg til flere ulike personlige sertifiseringer. Les mer om innhold og krav til de ulike titlene og sertifiseringene her: Kvalitetslederskolen og Leanskolen.

 

Undervisnings adresse

Kabelgaten 2, 0580 Oslo

Send til en kollega

0.14