23948sdkhjf

Gjenvinning av plast

Tilbys
Utløper
21. april 2025

EU har satt mål om 50% materialgjenvinning av plastemballasje innen 2025. Den Norske Forhandlermiljøfond går videre og ønsker å bidra til å oppnå at 50% av alt plastavfall blir resirkulert. Norner og Mepex har fått i oppdrag å utarbeide kunnskapsgrunnlaget for hvordan dette ambisiøse målet skal nås.

- Vi ser frem til å gjøre det mulig for plastindustrien å være i forkant med å imøtekomme fremtidige krav fra sluttbrukere og samfunn, sier Thor Kamfjord, direktør for bærekraftig utvikling i Norner.

I utarbeidelsen av kunnskapsbasen vil det være viktig å:

  • evaluere relevante teknologier.
  • finne løsninger slik at resirkulert material kan brukes til produksjon av nye produkter.
  • sikre at resirkulert plast oppfyller produktkravene til kvalitet og holdbarhet.
  • foreslå en nasjonal infrastruktur for håndtering av plastavfall.  

Norner og Mepex vil samarbeide med plastindustrien og sluttbrukere som ønsker å bruke resirkulert plast i produktene sine.

- Vi har lenge vært ivrige etter å komme videre og utvikle innovative løsninger. Eksempler finnes allerede. Nå har vi muligheten til å bringe selskaper sammen, oppskalere og demonstrere at hvis du kan drømme det - kan du gjøre det, sier Ole Jan Myhre, emballasjerådgiver og markedssjef i Norner.  

Videre forteller administrerende direktør, Kjetil Larsen, at Norner nylig ble med i European Plastics Pact. Dette prosjektet er et av mange eksempler der vi samarbeider med verdikjeden for plast for å stimulere utviklingen av innovative løsninger og utveksle beste praksis for å fremskynde overgangen til en sirkulær plastøkonomi i Europa. Samarbeidet med Norges Forhandlermiljøfond gjør det mulig å få mer fart - og det er nettopp det bransjen trenger.
Utbyder
Norner AS

Norner AS
Dokkvegen 20
3920 Porsgrunn
Norge

Ole Jan Myhre


Se nettsiden
Se flere tjenester
Se hele profilen
Kontakt utbyder

Send til en kollega

0.157