23948sdkhjf
Del siden
Tilbys

Gjenvinning av plast

Utløper
21. april 2025

EU har satt mål om 50% materialgjenvinning av plastemballasje innen 2025. Den Norske Forhandlermiljøfond går videre og ønsker å bidra til å oppnå at 50% av alt plastavfall blir resirkulert. Norner og Mepex har fått i oppdrag å utarbeide kunnskapsgrunnlaget for hvordan dette ambisiøse målet skal nås.

- Vi ser frem til å gjøre det mulig for plastindustrien å være i forkant med å imøtekomme fremtidige krav fra sluttbrukere og samfunn, sier Thor Kamfjord, direktør for bærekraftig utvikling i Norner.

I utarbeidelsen av kunnskapsbasen vil det være viktig å:

  • evaluere relevante teknologier.
  • finne løsninger slik at resirkulert material kan brukes til produksjon av nye produkter.
  • sikre at resirkulert plast oppfyller produktkravene til kvalitet og holdbarhet.
  • foreslå en nasjonal infrastruktur for håndtering av plastavfall.  

Norner og Mepex vil samarbeide med plastindustrien og sluttbrukere som ønsker å bruke resirkulert plast i produktene sine.

- Vi har lenge vært ivrige etter å komme videre og utvikle innovative løsninger. Eksempler finnes allerede. Nå har vi muligheten til å bringe selskaper sammen, oppskalere og demonstrere at hvis du kan drømme det - kan du gjøre det, sier Ole Jan Myhre, emballasjerådgiver og markedssjef i Norner.  

Videre forteller administrerende direktør, Kjetil Larsen, at Norner nylig ble med i European Plastics Pact. Dette prosjektet er et av mange eksempler der vi samarbeider med verdikjeden for plast for å stimulere utviklingen av innovative løsninger og utveksle beste praksis for å fremskynde overgangen til en sirkulær plastøkonomi i Europa. Samarbeidet med Norges Forhandlermiljøfond gjør det mulig å få mer fart - og det er nettopp det bransjen trenger.

Norner AS
Dokkvegen 20
3920 Porsgrunn
Bamble
Norge

Kontaktperson

OJM

Send til en kollega

0.047