23948sdkhjf

NCMT arrangerte en vellykket leverandørdag for havvind i Bergen

NCMT (Norwegian Circular Material Technology) stod for en spennende leverandørsamling i Bergen torsdag 2. mars.

Formålet var å øke kunnskapen til både havvindbransjen om plast- og komposittløsninger, og til NCMT-medlemmer om havvindsatsingen.

På programmet sto presentasjoner fra ulike perspektiver innen havvind, inkludert en presentasjon av den norske havvindsatsingen av Kai Stolz i GCE Ocean Technology.

Direkte møter

I tillegg ble det arrangert direkte møter mellom NCMT-medlemmene og fire konsortier som konkurrerer om utbyggingskonsesjoner på Utsira Nord. Konsortiene som deltok var Deep Ocean Wind ved Petter Sveindal, Seagust, ved Ketil Brydøy, Norsk Havvind ved Petter Andersen, og Odfjell Oceanwind ved Eystein Borgen. Konsortiene informerte detaljert og inviterte til dialog og samarbeid gjennom sine presentasjoner. Næringsutvikler i Utsira Kommune, Grete Møgster presenterte også hvorfor det er en selvfølge at Norges minste kommune skal være vertsskap for Norges største havvindutbygging.

Leverandørmøter

NCMT-medlemmene i grupper fikk mulighet til å etablere direkte dialog med konsortiene, presentere løsninger, produkter og kompetanse, samt stille spørsmål til uklarheter. Tilbakemeldingene viser at denne seansen gav resultater for flere av medlemmene i form av både konkretisering og tilbakemelding i forhold til egne satsinger, informasjon om tidsrammer og muligheter, og rett og slett bare vite hvem som er riktig person å kontakte hos konsortiene for ulike aktører.

- Vi er veldig fornøyde med responsen fra medlemmene og konsortiene etter denne dagen, og ser frem til spennende samarbeid fremover, sier Vidar Nyhammer, daglig leder i NCMT.

- Dette var en god anledning for bransjene å lære fra hverandre, og medlemmene våre fikk en unik mulighet til å presentere sin kompetanse og produkter direkte til konsortiene som deltok. Vi ser frem til å styrke samarbeidet mellom havvindbransjen og NCMT-medlemmene i fremtiden, fortsetter han.

Denne samlingen var en del av NCMT sin satsing på å variere mellom materialfokuserte og bransjerettede aktiviteter. Kombinasjonen skal øke mulighetene for synergier mellom NCMT-medlemmene, og graden av utvikling og innovasjon i bransjen.

Viktig med dialog

-Å skape dialog mellom plast- og komposittbransjen og de ulike retningene i norsk industri er en svært viktig del av arbeidet til NCMT. Havvindsatsingen kommer til å stå for mye verdiskaping fremover, og derfor er det viktig å posisjonere våre bedrifter som leverandører der. Men det samme gjelder også mange andre industrier der våre medlemmer leverer produkter og løsninger”, avslutter Nyhammer

Om NCMT

NCMT har i løpet av få år tatt posisjonen som den samlende aktøren innen polymer- og komposittnorge. Fellesnevneren er polymer og komposittmaterialer - uavhengig av hvilket materiale, produksjonsmetode, produkt eller marked som er medlemmenes hovedfokus.

 

Kilde: Pressemelding fra NCMT

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08