23948sdkhjf

Plastsøppelet dukker opp når snøen smelter

Et sikkert vårtegn er at det dukker opp søppel i takt med at snøen smelter. Lørdag 18. mars er det derfor klart for Vårryddedagen, og Hold Norge Rent ber om hjelp til å rydde før fuglene kommer for å hekke.

Lørdag 18. mars er det Vårryddedagen, og Hold Norge Rent oppfordrer til rydding langs elver, innsjøer og strender – der du tenker det trengs en god opprydding etter at snøen har smeltet.

Under Vårryddedagen bidrar barnefamilier, vennegjenger, studenter, bondelag, fiskerinæringen, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og mange, mange flere til en ren og vakker natur.

Før hekketiden

– Målet med Vårryddedagen er å ha en felles ryddedag når søppelet kommer til syne etter snøsmelting og før hekketiden er i gang for fullt, sier Daniel Tjønn Thingvoll, prosjektleder for Vårryddedagen.

Vårryddedagen bidrar hvert år til å fjerne store mengder søppel fra norsk natur før ferdselsforbudet trer i kraft 15. april. Alt som trengs er et par hansker, sekk eller pose og en plan for avfallshåndtering før man går ut og plukker søppel. Finn eller meld inn ryddearrangementer til Hold Norge Rents arrangementskalender.

NB! Grunnet is og snø, gjennomføres Vårryddedagen hovedsakelig i Sør-Norge, på Vestlandet, i deler av Midt-Norge og i Rogaland og med værforbehold for Nord-Norge og i innlandet. Flere steder i landet starter ferdselsforbudet allerede 15. mars, og i disse områdene er det ikke tillat å rydde på Vårryddedagen.

Finn ryddeutstyr på ryddenorge.no

Via Rydde kan du finne hentepunkt for gratis ryddeutstyr. Vi har hansker, små poser, søppelsekker og storsekker. Med støtte fra Handelens Miljøfond og Senter mot marin forsøpling (Marfo) deler Hold Norge Rent ut gratis ryddeutstyr til frivillige som vil delta på Vårryddedagen. Finn ditt nærmeste hentepunkt her. 

Kilde: Pressemelding fra Hold Norge Rent

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078