23948sdkhjf

Continental lager dekk av gamle plastflasker

Continental fortsetter å lage dekk av resirkulerte materialer, og målet er at alle deres dekk er laget av utelukkende bærekraftige materialer innen 2050.

Continental er på vei mot å bli den mest progressive dekkprodusenten når det gjelder bærekraft.

- Vi tar sikte på å bruke 100 prosent bærekraftige materialer i vår dekkproduksjon innen 2050, sier Claud Petschick, leder for bærekraft hos Continental.

I dag brukes 15-20 prosent fornybare og resirkulerte materialer i Continentals dekkproduksjon, som resirkulerte plastflasker, avfallsprodukter fra landbruket – som asken fra risskall og gummi fra løvetann.

Hundre forskjellige råvarer

Et personbildekk fra Continental består av hele 100 forskjellige råvarer. Deres nøyaktige sammensetning har stor innvirkning på dekkene og deres kjøreegenskaper, og bare når alle materialene er ideelt tilpasset hverandre kan trygge, energieffektive og holdbare høytelsesdekk produseres.

Naturgummi er fortsatt viktig takket være dens eksepsjonelle egenskaper, og dette naturproduktet står for mellom 10 til 40 prosent av vekten til et moderne dekk. Takket være naturgummi blir dekkene holdbare og sterke. Derfor er også dekkindustrien den største forbrukeren av global gummiproduksjon, og står for mer enn 70 prosent av denne.

Continental anser naturgummi som et bærekraftig materiale bare hvis det er anskaffet på en ansvarlig måte. Derfor bruker selskapet en integrert tilnærming for å gjøre de kompliserte forsyningskjedene av naturgummi mer bærekraftige.

Gummi fra løvetann

Som et alternativ til naturgummi utvikler Continental også gummi fra løvetann til dekkproduksjon. I fremtiden vil også risskall bli brukt som kildemateriale for bærekraftig produsert silika, et produkt som er viktig for egenskaper som grep, rullemotstand og levetid. Silika fra asken fra risskall er mer energieffektivt når den brukes i produksjon enn den som oppnås fra konvensjonelle materialer som kvartssand.

Plantebaserte oljer – som rapsolje og harpiks basert på restmaterialer fra papir- og treindustrien – tilbyr allerede et alternativ til råoljebaserte fyllstoffer i Continentals dekk. Det brukes kun oljer som oppfyller tekniske kvalitetsstandarder og som ikke er egnet for forbruk. Oljer og harpikser gir fleksibilitet når det gjelder dekksammensetninger og forbedrer dermed dekkets gripeevne.

Resirkulering

Continental signerte nylig en utviklingsavtale med Pyrum Innovations med tanke på ytterligere optimalisering av resirkulering av materialer fra gamle dekk. For å gjøre dette kverner Pyrum de gamle dekkene ned i deres bestanddeler i en industriell ovn ved hjelp av en spesiell pyrolyseprosess. På denne måten kan verdifulle råmaterialer i utgåtte dekk utvinnes og resirkuleres.

I tillegg benytter Continental seg også av mekanisk prosessering av dekk etter endt levetid. Spesielt gummi, stål og tekstiltråd skilles fra hverandre i en svært sofistikert prosess. Deretter klargjøres gummien for gjenbruk som en del av nye gummiblandinger.

Continental bruker også resirkulerte plastflasker i sin dekkproduksjon.

- Resirkulerte råvarer kommer til å spille en stor rolle for å gjøre dekkene mer bærekraftige. Vi bruker resirkulerte materialer når det er mulig. Sammenlignbar kvalitet og materialegenskaper med konvensjonelle råvarer er avgjørende for oss, sier Petschick.

Kilde: Presesmelding fra Continental

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095