23948sdkhjf

Rema kutter store mengder plast

- Siden 2018 har vi kuttet 1356 tonn med plast fra egne merkevarer, sier butikksjef Stian Landbakk hos Rema i Ski.

Rema har fokus på miljø og klima, og har i den forbindelse med underskrevet på Plastløftet.

Dette er en ordning som går ut på at bedrifter skal kutte plastforbruket kraftig.

Gjort mye, men må gjøre mer

- Rema gjør mye for å kutte plasten. Handlekurver produsert i 100 prosent gjenvunnet plast er ett av tiltakene. Men det finnes mer og vi må gjøre mer for å kutte plasten, sier Stian Landbakk. Han er butikksjef hos Rema Ski, og blir intervjuet i Dagligvarehandelen i forbindelse med Remas plastkutt-satsing.

Butikksjefen mener det er viktig at kundene blir klar over de tiltakene som Rema gjør for å kutte plastforbruket i kjeden.

- Vi må tydelig vise dem at vi gjør noe med problemet, sier han.

Også positivt

Landbakk er klar over at plast ikke bare er negativt. Emballasje til for eksempel frukt og grønt gjør at holdbarheten til disse varene blir vesentlig lengre.

Han nevner blant annet bæreposer av gjenvunnet plast som ett av flere av tiltak som Rema har satt i verk. Men mer må gjøres, hevder han.

På kjedenivå har Rema kuttet 1356 tonn med plast fra egne merkevarer, og kjeden har en sorteringsgrad på 83,1 prosent for alt avfall i butikken. Han sier videre til Dagvarehandelen at målet er at all emballasje skal være klimanøytralt innen 2030. Det samme vil Rema kreve av leverandørene.

Kutte plast der vi kan

- Målet er å kutte plast der vi kan, samtidig som vi skal øke andelen gjenvunnet materiale. Vi ser allerede nå at varene leveres med mindre emballasje enn tidligere, sier Stian Landbakk avslutningsvis.

 

Kilde: Dagligvarehandelen

KLIKK for alle artikler i Resirkulering og gjenbruk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.391