23948sdkhjf

Bygger basketballbane av resirkulerte dekk

Continental resirkulerer racingdekk fra den første sesongen av det elektriske bilsportmesterskapet Extreme E, og bruker gummien som underlag i nye basketballbaner.

Continental er en av hovedsamarbeidspartnerne til bilsportmesterskapet Extreme E, som kjører med elektriske terrengbiler for å få oppmerksomhet om at elektrisk mobilitet er en av fremtidens løsninger for å få ned jordas klimagassutslipp.

Nye måter å bruke resirkulerte dekk på

I tillegg ønsker Continental å vise frem nye måter å anvende resirkulerte dekk på, og har nå inngått et samarbeid med prosjektet BasKIDball, som skal lage basketballbaner over hele Tyskland, hvor alle kan trene, uansett alder, opprinnelse eller skole, og hvor verdier som lagånd, tillit, helse og rettferdighet skal spille en avgjørende rolle.

-Vi leverer belegningssteinene av gummi, og disse kommer fra resirkulerte dekk som har vært brukt i Extreme E. Dekkene har gått gjennom en kompleks prosess for å trekke ut alle kjemikalier før de nå blir forvandlet til belegningsstein, forteller Enno Straten fra Continental Tyskland.

Oppmerksomhet rundt klimaendringene

I tillegg til å markedsføre elektrisk mobilitet, kjører Extreme E på steder som allerede er rammet av klimaendringene for å få mer oppmerksomhet rundt hvordan klimaendringene påvirker planeten her og nå. I mars 2023 starter den tredje sesongen, og en av deltakerne er norske Hedda Hosås. I Extreme E er det en kvinne og en mann som deler hver bil med innlagte sjåførbytter underveis.

Kilde: Continental

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.704