23948sdkhjf

Danske SP Group med nytt rekordregnskap

- Vi har mange utfordringer foran oss, sier adm. dir. Frank Glad i konsernet.

SP Groups omsetning i de tre første kvartalene i 2022 var på 2,008 milliarder danske kroner, noe som tilsvarer en økning på 9,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Av dette kan 48,1 millioner kroner henføres til oppkjøp av selskaper.

Beskjeden økning i tredje kvartal

I tredje kvartal var økningen imidlertid på mer beskjedne 1,1 prosent til 607,1 millioner danske kroner.

Ebitda steg i årets tre første kvartaler med 11,9 prosent til 354,4 millioner DKK, og resultatet før skatt steg 5,5 prosent til 202,9 millioner DKK.

– Til tross for stigende energipriser, krigen i Ukraina, global uro, mange markedsutfordringer, volatile råvarepriser og koronapandemien, har vi lykkes med å øke omsetningen og driftsinntektene i de tre første kvartalene, sier administrerende direktør Frank Gad i en kommentar til selskapet. kontoer.

 -Mange utfordringer

– Vi har midlertidig mange utfordringer foran oss i en verden i rask endring. Alle våre 32 fabrikker produserer og har tilgang til nødvendige råvarer, og alle salgskontorer er åpne. Vi har dratt nytte av vår eksponering mot bransjer som er relativt robuste og økt salget vårt innen helsevesen, matrelaterte og andre krevende bransjer. Vi fortsetter også vår målrettede M&A-strategi, som gir oss flere kunder og ny teknologi, og vi er opptatt av å fortsette å fungere som en konsolidator når verdiskapende muligheter dukker opp, utdyper han.

SP Group opprettholder derfor også sine forventninger for hele 2022, som er omsetningsvekst på 5-15 prosent og en EBITDA-margin på 16-18 prosent og en EBT-margin på 9-12 prosent.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156