23948sdkhjf

K-Messa: Deltar som utstiller for sjette gang

K-Messa i Düsseldorf nærmer seg med stormskritt. Plastforum har snakket med noen besøkende og utstillere om hva de forventer av årets messe, som er den første etter koronapandemien.

Adm.dir. Bjørnar Slettemoen, Normec AS (utstiller):

- Hva forventer dere av årets K-messe?

- Vi forventer besøk av mange nye potensielle kunder som ønsker å se våre maskiner. Vi kjører fortløpende demonstrasjoner for de som ønsker det. Jeg vet også at mange av våre eksisterende kunder kommer innom for å hilse på og se hvilke nyheter vi har med i år.

- Hvor mange ganger har dere deltatt tidligere som utstiller tidligere?

- Dette blir sjette gangen.

- Etter to år med pandemi, opplever Europa på nytt en krise med lange leveringstider på råvarer, høye råvarepriser og ikke minst høye energipriser. Hvordan påvirker dette dere i det daglige? Og hvordan tror dere det vil spille inn på K-Messa?

- Lang leveringstid på komponenter er utfordrende da vi må bruke mye tid på oppfølging, samt finne alternative løsninger. Vi så tidlig tendensen til økte leveringstider og bygde opp lagrene våre betraktelig på komponenter vi her helt avhengige av til vår produksjon, men leveringstid er fortsatt utfordelene. Energiprisene er helt klart noe som står på dagsorden. Vi har ikke blitt rammet i like stor grad som mange andre bedrifter, da vi holder til i Ål kommune og vi bruker fjernvarme fra forbrenningsanlegget. Ål kommune har strømstøtte både til bedrifter og husholdninger.

- Skulle Ål kommune i fremtiden fjerner strømstøtten, vil dette helt klart være negativt for oss og spesielt da vi har en eksportandel på 99 prosent og mange av våre konkurrenter holder til i lavkostland. Jeg tror vi kan generelt forvente litt lavere aktivitet på K-Messen i år enn i 2019, men basert på erfaringer fra tidligere så tro jeg vi skal få godt med besøk til vår stand uansett.

- Er messa først og fremst en utstillingsmesse for dere, eller inngår dere mange kontrakter også?

- For oss er K-Messen første og fremst en utstillingsmesse.

 

NorMec ble etablert i 1989 i Ål i Hallingdal og er en famille eid bedrift. Gjennom mer enn 30 år har selskapet opparbeidet seg bred erfaring med maskinbygging og har stor kunnskap om vulkanisering av gummi. NorMec hjelper sine kunder hele veien fra start til de har ett perfekt slutt produkt.

Omsetningen i 2021 var på 21 millioner kroner, og antall ansatte er 12.

 

KLIKK for alle artikler i Messer og arrangementer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078