23948sdkhjf

K-Messa: Tror årets messe blir en av de beste – folk er sultne på å møtes

K-Messa i Düsseldorf nærmer seg med stormskritt. Plastforum har snakket med noen besøkende og utstillere om hva de forventer av årets messe, som er den første etter koronapandemien.

Adm. dir. Per Hennng Vaagen, Laaderberg (utstiller)

- Hva forventer dere av årets K-messe?

- Møte eksisterende og ny kunder, diskutere pågående og nye prosjekter og inngå nye kontrakter

- Hvor mange ganger har dere deltatt tidligere som utstiller tidligere?

- Vi har deltatt på hver K-Messe siden 70-tallet

- Etter to år med pandemi, opplever Europa på nytt en krise med lange leveringstider på råvarer, høye råvarepriser og ikke minst høye energipriser. Hvordan påvirker dette dere i det daglige?

- Vi har kunder i 100 land. Dette påvirker oss, som våre kunder. Vi arbeider mye for å sikre inngående verdikjede, og har så langt både gjennom 2 år med pandemi og senere tids følgeeffekt far krigen i Ukraina, klart å opprettholde normal produksjon uten forsinkelser grunnet manglende råvarer. Så må det legges til at vi har tatt tidlige grep og bygget lager på kritiske varer, samt at vi har gode medleverandører. Vi hadde for øvrig omsetningsrekord i 2021

- Og hvordan tror dere det vil spille inn på K-messa?

- Vi tror at årets K-Messe blir en av de best besøkte messene. Folke er hungrige på å møtes. Markedsbildet er to-delt; I noen regioner grunnet nedgang i møbel, madrass og bil ( som er største konsumentene av skum) så er prosjekter satt på vent, samtidig fører usikkerhet i leveransekjeden til at bedrifter integrer skummingsmaskiner i egen produksjon. Vi ser også at i mange regioner blir prosjekter som ble satt på vent gjennom Covid-perioden, når startet opp igjen.

VERDENSLEDENDE: Laaderberg er verdensledende spesialist på produksjon av maskiner for produksjon av polyurethane skum. FOTO: LAADERBERG

- Er messa først og fremst en utstillingsmesse for dere, eller inngår dere mange kontrakter også?

- K-Messen er først og fremst et sted hvor vi videreutvikler og bygger relasjoner til eksisterende og nye kunder. Men det er klart at vi forventer å signere kontrakter på messen.

Dette er Laaderberg:

 

  • Etablert 1960
  • Lokalisert på Flisnes i Ålesund
  • Familieeid selskap
  • Verdensledende spesialist på produksjon av maskiner for produksjon av polyurethane skum
  • Levert over 550 skummingsmaskiner til
  • Kunder i 100 land
  • Tilnærmet 100% eksport
  • omsetting 2021: 116 mill nok
  • 45 ansatte

 

KLIKK for alle artikler i Messer og arrangementer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109