23948sdkhjf

En helt klimanøytral bil

Det svenske elbil-selskapet Polestar har inngått samarbeid med flere nye partnere for sitt 0-prosjekt, som har som mål å skape en helt klimanøytral bil.

Sekab er et av selskapene som skal jobbe sammen med Polestar, for å finne alle mulighetene og bruksområdene hvor grønne kjemikalier kan passe for kjøretøyet.

Hexpol TPE i Åmål, er en annen som skal støtte prosjektet med sin kunnskap og kapasitet innen termoplastiske elastomerer og myke polymerforbindelser. Inkludert forskning på å fremme muligheter med biobasert og resirkulert innhold.

I produksjon i 2030

Prosjekt Polestar 0 startet i 2021 med mål om å produsere en helt klimanøytral bil ved å eliminere alle utslipp fra råvareutvinning, materialproduksjon, produktproduksjon og levetid. Bilen skal være i produksjon i 2030.

Prosjektet skal jobbe med å identifisere og eliminere alle utslipp av klimagasser fra utvinning av råvarer til når bilen leveres til kunden, samt håndteringen ved slutten av levetiden.

Må samarbeide

I en uttalelse sier Thomas Nilsson, administrerende direktør i Hexpol TPE, at prosjektet er i tråd med materialselskapets arbeid for å muliggjøre en systemtransformasjon i polymerindustrien.

– For å få til reell endring må vi samarbeide i et enestående omfang. Vi har allerede startet arbeidet og er spente på å se hvor vi går, sier Thomas Nilsson.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Fant mye søppel og plast utenfor tre elvemunninger i Hardanger
AKVA group utvikler verdens første merd av resirkulert materiale
Protec Scandinavia inngår avtale med Bianna Recycling for hele Norden
Lansering av ny internasjonal standard for håndtering av avfall på fiskefartøy
Rekordpåmelding til Industriens Markedsplass
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.078