23948sdkhjf

En helt klimanøytral bil

Det svenske elbil-selskapet Polestar har inngått samarbeid med flere nye partnere for sitt 0-prosjekt, som har som mål å skape en helt klimanøytral bil.

Sekab er et av selskapene som skal jobbe sammen med Polestar, for å finne alle mulighetene og bruksområdene hvor grønne kjemikalier kan passe for kjøretøyet.

Hexpol TPE i Åmål, er en annen som skal støtte prosjektet med sin kunnskap og kapasitet innen termoplastiske elastomerer og myke polymerforbindelser. Inkludert forskning på å fremme muligheter med biobasert og resirkulert innhold.

I produksjon i 2030

Prosjekt Polestar 0 startet i 2021 med mål om å produsere en helt klimanøytral bil ved å eliminere alle utslipp fra råvareutvinning, materialproduksjon, produktproduksjon og levetid. Bilen skal være i produksjon i 2030.

Prosjektet skal jobbe med å identifisere og eliminere alle utslipp av klimagasser fra utvinning av råvarer til når bilen leveres til kunden, samt håndteringen ved slutten av levetiden.

Må samarbeide

I en uttalelse sier Thomas Nilsson, administrerende direktør i Hexpol TPE, at prosjektet er i tråd med materialselskapets arbeid for å muliggjøre en systemtransformasjon i polymerindustrien.

– For å få til reell endring må vi samarbeide i et enestående omfang. Vi har allerede startet arbeidet og er spente på å se hvor vi går, sier Thomas Nilsson.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Møte om internasjonal plastavtale startet
Bodø-bedrift «reddet» av Vartdal Plast
Gravlys av plast blir til mikroplast
JSW åpner hovedkvarter i Europa
Vartdal Plast i tospann med Paroc
Rørbloggen: Dette er viktig å vite om PE-sveisemetoden SHP – High Pressure
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.266