23948sdkhjf

TINE velger samme kork-løsning som Coca-Cola

Plast i naturen er av de største miljøutfordringene verden står overfor, og nå tester TINE ut en kork som henger igjen på melkekartongen når du skrur den av.

I løpet av 2023 skal alle korker på TINEs produkter være basert på tilsvarende konsept.

- TINE er en av Norges største brukere av emballasje, derfor har vi også et stort miljøansvar. Vi lever av naturen, og all innovasjon som kan redusere omfanget av plastavfall på fastland eller hav, kommer miljøet til gode, sier bærekraftrådgiver i TINE, Elisabeth von Krogh.

10 000 liter melk i første omgang

TINE har nå tappet melk på kartongene med de nye korkene på TINEs meieri på Kalbakken i Oslo. I første omgang dreier det seg om 10 000 liter melk med den nye korkløsningen, som vil gå ut til butikker og forbrukere på Østlandet.

Krogh understreker at dette er nybrottsarbeid, hvor TINE nå er i en fase der man tester ut hvordan den nye korkløsningen fungerer både i produksjon – og ute i markedet.

- Vi håper at TINE og andre store emballasjebrukere kan være med å inspirere og motivere både forbrukere og andre aktører i bransjen til å bli med på denne spennende reisen. Vi er overbevist om at fremtidens løsninger er både mer miljøvennlige og funksjonelle, legger hun til.

Ett av mange tiltak

Endringene i forhold til korkløsning henger også sammen med plastdirektivet til EU (SUP-direktivet). Men Krogh sier at emballasjeinitiativene til TINE har en mye lengre historie.

- I fjor byttet vi til papirsugerør og bambusskje noe som reduserte plastforbruket med 87 tonn plast per år. Vi reduserte også tykkelsen av emballasjen på skivet ost med 12 prosent, noe som gir en årlig besparelse på 72 tonn plast, sier Krogh.

Hun peker på at TINE også har byttet til poser på våre TINE Revet ost.

- Her er plastvolumet redusert med 140 tonn i året. Og ikke minst er vårt nye rømmebeger blitt mer miljøvennlig. Nå har vi over 50 prosent resirkulert plast i denne emballasjen - noe som har redusert bruken av ny plast med over 150 tonn per år. Samtidig må både Norge og verden blir bedre på gjenvinning og resirkulering, men her skjer det ting hele tide, avrunder Krogh.

 

Kilde: TINE

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078