23948sdkhjf

LEGO og Universitetet: Sammen kan vi løse gåten om fremtidig produksjon

Sammen med Danmarks Teknisk Universitet (DTU) har LEGO investert langsiktig i troen på at «sammen er det mulig å bygge i morgen det vi ikke kan bygge i dag».

Det fortalte professor Hans Nørgaard Hansen, PhD, instituttleder, DTU på MADE Innovation Conference, som nettopp har blitt avholdt.

Hvordan kan vi bruke 3D-printing og additiv produksjon for å gjøre veien fra konsept til masseproduksjon så rask og fleksibel som mulig?

Fra fere uker til få timer

Partene har en idé om dette, fordi spesifikt LEGO og DTU har samarbeidet om å trykke en plastinnsats for sprøytestøping for å erstatte tradisjonelle metallverktøy som krever fresing og polering. Fordelen er at du kan gå fra design til produksjon på noen få timer i stedet for flere uker eller måneder.

En produksjonsform som 3D-industrien flørter mer og mer med.

– Deltakerne lærte hvordan DTU og LEGO Group gjennom forskning, innovasjon og samarbeid har funnet løsninger på utfordringer i produksjonen – og utforsket nye muligheter innenfor avansert produksjon, forklarer administrerende direktør ved Manufacturing Academy of Denmark (MADE), Nigel Edmondson i en pressemelding.

Professor Hans Nørgaard Hansen, PhD, instituttleder, DTU legger til:

– Som universitet må vi forstå at forskning må brukes i bedrifter. På den annen side må ikke bedrifter se universitetsforskning som en konsulenttjeneste med konkrete leveranser, og at utvikling av ny teknologi tar tid og samarbeid, sier han.

Med MADE i årevis

For LEGO Group kommer samarbeid ganske naturlig. I årevis har de deltatt i MADEs forsknings- og innovasjonsplattform, sist MADE FAST (2020-2024), hvor de har utviklet nye 3D-printing og Industry 4.0-løsninger.

– Vi ønsker å dyrke hjernekraften fra universitetene, og dermed kan vi sammen få til den innovasjonen som er nødvendig for fremtiden. Vi trenger samarbeid. Døren er åpen. Vi trenger deg – kom, sier Per Høvsgaard, direktør for FoU, LEGO Group, som ønsker å invitere andre til å dele kunnskap.

På lang sikt vil den danske produksjonsindustrien dra nytte av arbeidet til MADE PhDs - og for tiden har LEGO Group fire MADE PhDs som jobber med ett felles mål: Å forstå og forbedre 3D-utskrift:

– 80 prosent av MADE-ph.d.-ene er ansatt i bedrifter, og 20 prosent er ansatt ved universitetene etter fullført doktorgrad. eller Postdoc-prosjekter. Ferdigheter og kunnskap om digital produksjon er etterspurt og nødvendig for å digitalisere produksjonen. Det er svært viktig at bedrifter får tilgang til og raskt tar til seg ny kunnskap, sier MADEs administrerende direktør.

På MADE Innovation Conference kunne deltakerne se nærmere på det nye AM-laboratoriet ved DTU og hvordan 3D-printing av polymerverktøy for produksjonsprosessen fungerer, og kunne selv se ulike 3D-printede komponenter, inkludert høreapparater i plast.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078