23948sdkhjf

Omsetningsvekst og sterkt resultat for Jackon i 2021

Jackon-gruppen nådde en omsetning på fire milliarder kroner og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 441 millioner kroner i 2021 Det er en fremgang på 25 proesent i forhold til året før.

Konsernsjef Hege Buer er tilfreds med resultatet, men har moderate forventninger for 2022.

- Jeg er totalt sett fornøyd med resultatet for Jackon-gruppen, sier konsernsjef Hege Buer. Ikke bare er 2021 det tredje året på rad med betydelig resultatframgang, men også sterk omsetningsvekst i et marked preget av mye usikkerhet og globale utfordringer. 

Utfordrende råvaremarked

Råvaremarkedet var gjennom hele 2021 svært utfordrende med ustabile, høye priser og lav tilgang. Allikevel har aktivitetsnivået i alle konsernets virksomhetsområder i Europa har vært høy gjennom året. Veksten kan i hovedsak tilskrives økt etterspørsel, store volumer, bred produktportefølje og langsiktig forbedringsarbeid i hele konsernet.

- Årets første måneder i 2022 har vært bra. Til tross for økte priser på alle innsatsvarer og lange leveringstider ligger omsetningen så langt i år over fjorårets nivå, forteller Buer. Vi forventer en nedkjøling i markedet grunnet rente- og prisøkninger, samt et svært ustabilt råvaremarked. Vi har heldigvis allerede en god finansiell stilling. Til høsten blir vi også del av et enda større konsern, så vi skal takle en regnværsdag eller to, legger Buer til.

Ser mot nytt selskap

I oktober i fjor ble det kjent at det børsnoterte industrikonsernet BEWI la inn bud på Jackon-gruppen, et bud som ble akseptert av Jackons eiere. Den ene eierfamilien, familien Akselsen, blir med videre som den nest største aksjonæren i det nye selskapet. Den formelle prosessen med godkjennelser er nå ferdig og sammenslåingen er forventet i løpet av tredje kvartal.

- De to selskapene som nå slår seg sammen kompletterer hverandre godt både geografisk og produktmessig. Etterhvert vil vi kunne tilby kundene et bredere produktspekter, bedre leveringssikkerhet og større fleksibilitet i den daglige håndteringen. Vi ser fram til å bli kjent med våre nye kollegaer, starte samarbeidet og utveksle kompetanse på tvers av fag- og forretningsområder, avslutter Buer.

 

Kilde: Jackon

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Vannteknologiselskapet lanserer produktspesifikke EPD’er: - Vi har kommet svært langt!
Gode tall for SP Group i 2022 – forventer vekst i år
Aqua Guardian fusjoneres inn i PartnerPlast
EU vil sikre bedre råvare-tilgang
Fiskeri: Ny avfallsstandard tilrettelegger for gode rutiner
Oppfordrer til EU-harmoniserte beregningsregler for resirkulert innhold ved hjelp av massebalanse
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125