23948sdkhjf

Det grønne bildekket

Dagens bildekk produseres stort sett av fossil råvare. Goodyear har likevel lovet å produsere et dekk i 2030 som er 100 prosent laget av bærekraftige materialer.

I dag er grensen på 70 prosent nådd.

Dekkprodusenten Goodyear har offentlige gått ut og sagt at de vil satse på bærekraftige materialer. Om de skal klare å holde hva de har lovet har de åtte år på seg til å produsere et dekk som er 100 prosent produsert av vekstbasert eller gjenvunnede råvararer.

Demonstrasjonsdekk

For å vise hvor langt selskapet har kommet på sin reise har produsenten tatt fram et demonstrasjonsdekk som inneholder 70 prosent bærekraftige materialer. I demonstrasjonsdekket har totalt 13 viktige ingredienser blitt erstattet med nye bærekraftige materialer.

Kullpulver inngår i dekk for å forsterke gummiblandingen og for å øke dekkets livslengde. Dette produseres tradisjonelt ved å brenne ulike typer av petroleumprodukter. I det nya dekket bruker Goodyear tre forskjellige typer av kullpulver som produseres av metan, CO2 og vekstbasert soyaolje. Bruken av soyaolje i dekk er en viktig Goodyear-innovasjon, som bidrar til å gjøre dekkets gummiblanding fleksibel i varierende temperaturer. Ingrediensen er en biobasert ressurs som minsker selskapets bruk av petroleumbaserte produkter.

Silisiumdioksid

Silisiumdiosksid er en annen ingrediens som brukes i dekk for å forbedre grepet og minske drivstofforbruket. Den silisiumdioksiden som Goodyear bruker i sitt nye dekk produseres av asken fra risskall, et biprodukt som ofte kastes og går til deponi. Materialet till dekkkorderne produserer dekkkprodusenten av polyester fra PET-flasker som er blitt kjemisk gjenvunnet og senere blitt oppgradert til riktig teknisk kvalitet for formålet.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
1,5 milliarder å spare på laksetransport
SE VIDEO Rails av plast på Geilo
EU: Maks 40 plastposer pr person årlig
Norske næringsaktører vil ha strengere regler for plast
Norske forskere roser Norges lederskap og ber om å bli involvert
EU vil plastemballasje til livs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094