23948sdkhjf

Intelligent dekkløsning

Goodyears nye teknologi for intelligente dekk, Goodyear Sightline, retter seg først og fremst til parkeringsplasser.

Goodyear Sightline tilbyr sømløs, sikker og pålitelig mobilitet for alle typer biler, men starter med transportbiler som brukes for eksempel til service ute i felten, i byggebransjen og for den siste leveransestrekningen hjem til kundens dør.

Dekkløsningen bruker sensorer med skybaserte algoritmer for å kommunisere med biloperatører i realtid. Goodyears egenutviklede teknologier for forebyggende service kan bidra til å løse menga utfordringer som dagens bilførere og biloperatører opplever. Det handler blant annet om å forutse hendelser og ulykker, redusere dødtid og overvåke dekktrykk og slitasje for forbedret sikkerhet og mer kostnadseffektiv mobilitet.

– Akkurat som pulsklokker overvåker helsedata som puls og syrenivå så overvåker dekkløsningen helsetilstanden hos det intelligente dekket, forteller Chris Helsel, viseadministrerende direktør for den globale virksomheten i en pressemelding.

I framtiden kommer Goodyears teknologi ikke bare til å feedback om dekket, men også om veiforhold og kan på denne måten gjøre det mulig med autonom mobilitet. De innledende testene har vist at man ved å integrere Goutan Goodyear Sightline-teknologi i kjøretøyets styresystem, kan minske tapet av bremseeffekten med om lag 30 prosent.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078