23948sdkhjf

Milliongave til grønt plast- og kompositt-samarbeid på Sandane

NCMT på Sandane jobber med å gjøre plast- og komposittindustrien grønnere. Til denne viktige jobben har de fått en gave på 1 million kroner.

– Dette betyr mye! Som en relativt ny og selvstendig klynge er denne støtten med på å skape rammer som gjør det lettere for oss å kunne starte opp prosjekt og aktiviteter. Disse skal bidra til utvikling og samarbeid i plast- og komposittindustrien.

Det sier Vidar Nyhammer i Norwegian Circular Material Technology (NCMT) på Sandane. Nylig var han innom banken på Sandane og møtte Ørjan Skåden, som er banksjef for bedriftsmarkedet i Nordfjord. Han stilte med ei sjekk til NCMT på 1 million kroner.

Denne gaven er gitt av Sparebankstiftinga Sogn og Fjordane, og pengene kommer fra overskuddet til Sparebanken Sogn og Fjordane.

Gjenbruk og resirkulering

NCMT er ei næringsklynge med rundt 70 medlemmer frå både inn- og utland, som alle har det samme formålet – å gjøre plast- og komposittindustrien grønnere.

– Fellesnevneren for prosjektene vi holder på med er at de tar utgangspunkt i utfordringene og mulighetene plast- og komposittindustrien står overfor i det grønne skiftet, forklarer Nyhammer.

Han fortsetter:

– En hovedutfordring er å kunne finne gode løsninger som stimulerer til gjenbruk, og som bringer mer resirkulerte material tilbake i ny produksjon. Rollen vår som næringsklynge er at vi legger til rette for dialog og samarbeid, arrangerer møteplasser og workshoper, og starter opp og bidrar inn i forskings- og utviklingsprosjekt, sier Nyhammer.

Vestland viser vei

Som nemnt var det Ørjan Skåden som ga beviset på at næringsklyngen på Sandane er tildelt denne milliongaven, og han roser jobben de gjør for miljøet.

– NCMT er ein kjempeviktig aktør innenfor plast- og komposittindustrien, og det at de holder til på Sandane er noe vi skal være stolte av. Blant medlemmene til NCMT er Vestland det fylket som har flest, og det er gledelig. Det viser at fylket vårt tar det grønne skiftet på alvor, sier Skåden.

FAKTA:

NCMT: Norwegian Center for Material Technology ble etablert i 2019 av Strukturplast, Brødrene Aa, Bergen Carbon Solutions, Selstad, FiReCo, Lindberg & Lund og KDA Aerostructures.

 

Kilde: NCMT

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079