23948sdkhjf

Europeisk plastindustri: Økt ustabilitet, høyere priser og mindre vekst

Europeisk plastindustri har en rekke utfordringer for tiden.

Kommunikasjonsmedarbeiderne i K-messen 2022 skriver om noen av dem.

Forpakningssektoren, som er plastindustriens desidert største marked, har blitt et offer for sin egen framgang. Innen bygg- og anlegg har visse infrastrukturprosjekter blitt lagt på is, fordi regjeringer har omfordelt midler fra infrastrukturprosjekt til forsvar. I bilindustrien lider komponentleverandørene fordi bilprodusentene har minsket sin produskjon, og det skjer ikke som en følge av mindre etterspørsel, men fordi de ikke klarer å skaffe nok chiper eller andre komponenter som de trenger til sin elektronikk.

Pandemi og krig

Det er plastnet.se som skriver dette.

Siden starten på 2020 har koronapandemien hatt stor effekt på produksjonen – noen gang positive, men for det meste negative effekter. Og nå, når Europa og resten av verden akkurat hadde hentet seg inn etter to år med pandemi, kommer en ny tragedie – krigen i Ukraina.

- På kort till mellomlang sikt kan Europa potensielt oppleve en avtakende etterspørsel på polymerer, sier Martin Wiesweg til K-messens kommunikasjonsavdelning. Wiesweg er adm. dir. for Polymers EMA i rådgivningsselskapet IHS Markit. 

Samtidig sier Thorsten Kühlmann, som er generalsekretær i Europas organisasjon for plast- og gummiprodusenter i Europa (Euromap), at segmentet nå blir tvunget til å senke forventningene. Han sa tidligere i år at medlemsbedriftenes ordrebøker fra mer enn fulle, men at prognosene framover var svært usikre grunnet stigende priser som følge av Ukraina-krigen.

Material-flaskehalser

Materialle flaskehalser en annen stor utfordring. Også for den østerrikske produsenten Engel, som produserer sprøyteform-maskiner.

De europeiske polymerprodusentene sliter også, og anstrenger seg for å bedre bærekraften for sine produkter.

Les hele artikkelen hos Plastnet.se her.

Kilde: Plastnet.se

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.158