23948sdkhjf

Plastglass som ikke er rammet av forbud

Plastglass er ennå ikke rammet av engangsforbudet mot plast. Dette til tross for at de utgjør et like stort miljøproblem som engangsbestikk, -tallerkner og sugerør.

Flere store aktører som Starbucks og Kaffebrenneriet bruker fortsatt engangsglass til enkelte av sine drikker.

Og det har de fullt lov til, selv om engangsbestikk, -tallerkner og sugerør i plast er forbudt. Begge aktørene sier til Dagsavisen at de ikke har noe fullgodt alternativ til plast for disse varene ennå.

Tar det på alvor

Begge tar imidlertid plastforsøplingen på alvor, og hos Kaffebrenneriet bli det opplyst plastglassene er laget av minst 50 prosent resirkulerbar plast og at de dermed kan resirkuleres som plast. Pappalternativene egner seg ikke for denne type produkter, får avisa opplyst av Kaffebrenneriet.

Også hos Starbucks tar man plastforsøplingen på alvor. Kjeden har forpliktet seg til å redusere bruken av engangsprodukter med 50 prosent innen 2030.

Foreløpig er det følgende engangsplastprodukter som er omfattet av EU-forbudet: q-tips, gafler, kniver, skjeer, spisepinner, tallerkner, sugerør, rørepinner til drikkevarer, ballongpinner, matbeholdere, drikkevareemballasje og drikkebegre av ekspandert polystyren.

IKKE ALTERNATIV: Kaffebrenneriet kan fortsatt bruke engangsglass i plast fordi det ikke finnes fullgode alternativ ennå. FOTO: KAFFEBRENNERIET

Ikke fullgode alternativ

Fra Miljødirektoratet får Dagsavisen opplyst at det fortsatt er lov til å bruke glassene som blant annet Kaffebrenneriet og Starbucks bruker, fordi det ikke finnes fullgode alternativ som er helt uten plass.

-Men de utgjør et like stort forsøplingsproblem som plastsugerør og engangsbestikk, sier seksjonsleder Hege Rooth Olbergsveen i Miljødirektoratet til avisa.

Både Starbucks og Kaffebrenneriet opplyser at de jobbe med å finne alternative løsninger til plastglassene.

Kilde: Dagsavisen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094