23948sdkhjf

Lego-dømte krever seg frifunnet

To menn en ansatt i Lego-konsernet og en innehaver av et el-firma, ble dømt i første rettsrunde for å ha bedrevet omfattende bedrageri i Lego-konsernet. Nå krever de frifinnelse i en ny rettsinstans.

Den første dommen falt i februar 2021, der de to mennene på 42 og 43 år ble dømt til henholdsvis to år og seks måneders fengsel, og to år og ni måneders fengsel. Da to anket dommen på stedet.

Jukset med fakturaer

Denne uka startet den andre rettsrunden av saken opp igjen. Saken dreier seg om de to har jukset med fakturaer og snytt Lego for flere millioner kroner. Mannen på 43 var ansatt i Lego-konsernet, mens 42-åringen var innehaver av et elektrisk firma som hadde gjort noen oppdrag for konsernet.

"Byretten fant det bevist at de to mennene i 37 tilfeller har bedratt Lego. Det skjedde blant annet ved at mannen, som var ansatt i konsernet, opprettet innkjøpsordre, der Lego betalte de fakturaene som var kommet fra el-firmaet. I flere tilfeller viste det seg at det arbeide, det ble betalt for, slett ikke var blitt utført, og i andre tilfeller var jobben sterkt overfakturert," skriver avisa Jyske Vestkysten.

Svindlet for 17 millioner kroner

Blant annet dreier saken seg om montering av lamper forskjellige steder i Legos bosteder i Billund. En av regningene vokste plutselig fra 98.000 kroner til 612.000 kroner, som de to mennene så delte, mener byretten at ha bevist.

Påtalemyndigheten mener at de to har svindlet Lego for 17 millioner danske kroner. Det er bare 4,8 millioner kroner, som er funnet.

Saken pågår i retten denne uka.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078