23948sdkhjf

Dansk høyesterett skjerper straffene i svindelsaken mot Lego

To menn begikk bedrageri mot Lego for flere millioner med falske bestillinger. Høyesterett har skjerpet straffen

Vestre tingrett i Viborg skjerpet torsdag straffen for to menn i en sak om millionbedrageri begått mot leketøysgiganten Lego, der den ene var ansatt.

Da de to mennene ble dømt ved Retten i Kolding i februar i fjor, ble den ene mannen dømt til fengsel i to år og seks måneder, mens den andre ble dømt til fengsel i to år og ni måneder. Men det ble for lite, vurderer Vestre landsrett.

Skjerpede straffer

De to mennenes juks med fakturaer er i lagmannsretten vurdert til en dom på henholdsvis tre års fengsel og fengsel i tre år og tre måneder.

Den ene mannen satt i en betrodd lederstilling i leketøysgruppen, hvor han i flere tilfeller opprettet og godkjente innkjøpsordrer, hvoretter fakturaer ble betalt av Lego.

Delte byttet seg imellom

Den andre mannen var eier av et fynsk strømselskap, og det var han som fikk bestillingene. Men de ble ikke fullbyrdet, og de to mennene delte byttet mellom seg.

Det var de to mennene som etter tingrettsdommen i fjor valgte å anke til lagmannsretten. Kravet var frifinnelse, men det endte med en strengere straff i stedet.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.1