23948sdkhjf

Lego satser på plastmakerlærlinger

-EUX-utdannelsen til plastmaker åpner andre muligheder for virksomheter til at inngå utdannelsesavtaler med en ny gruppe av plastinteresserte unge, som ønsker en praktisk utdannelse med et høyt nivå, sier Christoffer Høvsgaard ved Legos Moulding Academy.

 -Og med mulighet for etterfølgende å ta en videregående utdannelse få kunne bli ingeniør med spesiale innenfor plast, fortsetter Høvsgaard til Plastindustrien.dk.

Utnytte elevenes kunnskap

- EUX-plastmakere vil gi oss en strategisk fordel i fremtiden, fordi utdannelsen kombinerer det faglige og det håndverksmessige. Det betyr at vi kan benytte elevenes kunnskap og kompetanse i flere ulike prosjekter enn ellers, blant annet fordi de har matematikk på et høyere nivå. Og de som spesielt tar ingeniørutdannelse, kjenner alle funksjonene i virksomheten og her kjernekompetanse fra Lego, sier Høvsgaard videre.

Og det er ikke bare virksomheter på størrelse med LEGO-konsernet, som kan ha fordeler av en EUX-plastmaker, mener Høvsgaard:

– Det er en god ide for alle virksomhetsstørrelser, for med den industrialiseringen og industri 4.0 vi er i gang med, er det bruk for andre medarbeidere og med annen kompetanse i framtiden. Og der er Eux’erne en god base å bygge videre på. De kan etter endt utdannelse bruke deres kompetanse til f.eks. prosjektledelse, kommunikasjon og andre oppgaver, hvor man tidligere skulle ha fatt i andre profiler av medarbeidere. Så for å styrke fremtidens plastmakerfunksjoner er Eux’erne svært gode kandidater, sier Christoffer Høvsgaard.

Ut i virksomheten 2023

De elevene som begynner utdannelsen i august 2022, kommer ut i virksomheten i juni 2023. 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094