23948sdkhjf

60 prosent av Fiberline solgt: Prislappen er på om lag 400 millioner kroner

Det sveitsiske komposittkonsernet Gurit har kjøpt 60 prosent av danske Fiberline Composites, som har produksjon i Middelfart og i Kina.

I den forbindelse trekker den nederlandske investeringsbanken ABN Amro seg ut av eierskapet til Fiberline Composites.

Børsnoterte Gurit er blant annet en stor aktør innen kompositter til vindturbinvinger, og det er her Gurit og Fiberline Composites kan få en god synergi. Fiberline Composites produserer komposittbjelker til vindturbinvinger.

- Gurit produserer blant annet sandwichmaterialer og lim til kompositter. Hvis vi legger deres og våre materialer sammen, så dekker vi om lag 50 prosent av de materialene, som du finner i en vindturbinvinge. Så vi er ikke bare en leverandør av søm og skruer. Vi kan levere en stor del av et ferdig produkt til de store vindturbinprodusentene, sier adm. direktør Lars Fuglsang i Fiberline Composites.

Partene opplyser at Gurit har tatt over 60 prosent av firmaet for 58 millioner sveitserfranc, noe som tilsvarerer om lag 422 millioner danske kroner. Det verdisetter Fiberline Composites til 703 millioner danske kroner.

Del av et internasjonalt konsern

I tillegg vil Fiberline også få fordelen av å bli en del av et internasjonalt konsern. Virksomheten er i ferd med å globalisere sin forretning ved å bygge en fabrikk i India.

- Gurit er alle de steder, der vi gjerne vil være, sier Lars Fuglsang.

Fiberline Composites planlegger også en fabrikk i Mexico.

- Her er Gurit også ledende, og det kan hjelpe oss på veien med å etablere en virksomhet, sier Fuglsang videre.

Alt i alt ser han at Fiberline Composites vekstplaner er styrket vesentlig ved at Gurit trer inn på eiersiden.

Familie bak firmaet

Familien Thorning, som står bak Fiberline, har kjøpt ABN Amros andel på om lag en tredel av Fiberline Composites, og har så solgt 60 prosent av virksomheten til Gurit.

Den andre delen av Fiberline, Fiberline Building Profiles, er stadig i familien Thornings eie. Dorthe og Henrik Thorning stiftet Fiberline i 1979.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11