23948sdkhjf

Ny Plast skal bli en av verdens grønneste produsenter

Bakgrunnen er at Aremark-bedriften skal få et stort batteri til sommeren. Det vil gjøre Ny Plast en grønn produsent av teknisk plast.

Det er bare to år siden at Ny Plast fikk plassert et stort solcelleanlegg på taket, noe som gjør at bedriften kan lage sin egen energi.

Med det nye batteriet på 1,1 MW vil det ifølge Halden Arbeiderblad (HA) nå bli mulig å lagre all den energien de får fra solcellepanlet.

Gjenvinner plast

- Dette vil gjøre alt det vi driver med grønnere, sier deleier Magne Fagereng til avisa. Han mener at plasten både har et fortjent og ufortjent rykte. Ny Plast driver ikke med plastemballasje, men håndterer plast på en miljøvennlig måte ved å gjenvinne all plasten.

Det nye store batteriet skal være på plass i månedsskiftet juni/juli.

Hurtiglader for tungtransport

Samtidig med det store batteriet vil det også komme en ny hurtiglader, som primært skal være for transportsektoren. Men Fagereng legger til at den også vil kunne være tilgjengelig for vanlige elbiler.

– Ordet bærekraftig kan bli misbrukt veldig mye. Når vi snakker om bærekraft, så er det viktig for oss å faktisk gjøre noe. Så det vi gjør nå vil jeg si er bærekraft i praksis, sier Fagereng.

MASKINPARK: Ny Plast har en omfattende og moderne maskinpark i sine lokaler. FOTO: NY PLAST

– Det her er løsningen på et framtidig problem for transportsektoren. Det at de må stoppe på ulike ladestasjoner og bruke tid på det er jo i utgangspunktet å kaste penger ut av vinduet. Nå er det grønne skiftet i gang, og vi legger til rette for det, sier Fagereng avslutningsvis til avisa.

Familiebedrift

Ny Plast, som er en familiebedrift, startet sin virksomhet i Trøndelag i 1968, og seks år senere flyttet bedriften til Aremark hvor de fortsatt holder til. I dag har bedriften sju ansatte, hvorav tre av dem er barnebarna til han som etablerte bedriften. Ny Plast omsetter for om lag 20 millioner kroner årlig.

Kilde: Halden Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078