23948sdkhjf

Også Russland merker økte priser på plastråvarer

Prisen på plastråvarer øker også i Russland, og det forventes at prisene vil fortsette å stige.

Det er den russiske nettsiden rcc.ru som skriver at situasjonen for russisk plastbransje er vanskelig for tiden.

I tillegg til økte priser på plastråvarer, er også polymerte byggematerialer også blitt stadig dyrere, og i mars måned steg prisene på mellom 10 og 50 prosent, ifølge nettstedet. Dette skjer selv om Russland har fryst prisene på plastråvarer.

Vil forverre seg

Bakgrunnen for prisøkningen skal være at utgiftene i forbindelse med vedlikehold på importert utstyr og innkjøp av importerte råvarer har skutt i været. Rcc.ru skriver videre at landets plastselskap forventer at situasjonen vil forverre seg.

Leder for den russiske plastforeningen, Petr Bazunov, sier til nettstedet at produsenter av polymerforpakninger og andre varer har økt prisene med og dermed dratt fordel av prisboomen som preger bransjen. Det pågår nå forhandlinger med selskap for å holde prisene nede.

Frikoples fra eksportnettet

Basepolymer-produsenten Sibur, som er størst i Russland på nettopp denne type produksjon, mener at prisene på råvarer bør frikoples fra eksportnettet. Sibur frøs sine priser allerede i mars.

- Dette gjør det mulig for oss å støtte både russiske plastbedrifter og innenlandsmarkedet for produksjon av ulike produkter, heter det i en uttalelse fra Sibur.

 

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079