23948sdkhjf

Webinar: Global plastavtale i støpeskjeen

NIVA og Norsk Industri arrangerer webinar for å belyse konsekvenser for plastindustrien.

Verdens land er enige om få på plass en internasjonal avtale mot plastforurensing innen 2024.

Dette ble resultatet etter 12 dager med intense forhandlinger under ledelse av Norges klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Cecilie Skarning koordinerer arbeidet med plast i Norsk Industri og skal lede webinaret. Hun forteller at Norsk Industri er positive til en global plastavtale i FN.

- Samtidig opplever vi at mange av medlemsbedriftene lurer på detaljene omkring vedtakene som ble fattet og veien videre fram til konkrete tiltak iverksettes, sier Cecilie Skarning.

- I tillegg vet vi at mange har synspunkter på hva som er viktig å hensynta i en slik plastavtale og det er dette vi håper å belyse, fortsetter hun.

- Det er naturlig at en global plastavtale tar inn mange av de samme mekanismene som finnes eller kommer fra EU. Et forpliktende globalt samarbeid mot plastforurensning bidra til tilsvarende regelverk i land utenfor Europa og føre til at plastindustri som leder an innen miljø vinner frem i den globale konkurransen, sier Skarning videre.

- For oss er det også avgjørende at innføring av nye virkemidler i Norge følger samme tidsløp som ellers i EU, avslutter Skarning, som ser frem til webinaret 2. mai.

Påmelding til webinaret kan skje her.

Kilde: Nosk Industri

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141