23948sdkhjf

Dolphitech har doblet omsetningen årlig siden 2019

Dolphitech, som holder til ved NTNU på Gjøvik, utvikler ultralydinstrumenter som finner skader primært i komposittmaterialer.

– Vi har drevet på lenge, og vi har tatt uke for uke. Nå begynner vi virkelig å se hvor langt vi kan komme, sier Chief Research officer Eskil Skoglund til Oppland Arbeiderblad (OA).

Dolphitech ble startet opp i 2019, sprunget ut av ingeniørmiljøet ved NTNU på Gjøvik, og utvikler ultralydinstrumenter som finner skader i, eller kvalitetssikrer, alle typer materialer, men først og fremst i komposittmaterialer. Komposittmateriale som for eksempel karbonforsterket plast, brukes i de nyeste flyskrogene.

Kan også brukes i metaller

Skoglund forteller til avisa at selskapets hovedfokus nå er karbonfiber og glassfiber, men teknologien brukes også på metall og andre materialer. I 2019 lanserte de «Dolphicam 2» og siden den gang er omsetningen doblet årlig. Og årene som kommer ser også svært lovende ut. Det er primært flyselskaper, romfart og militære som er selskapets største markeder. Kundene spenner fra Midtøsten, USA og til Europa. Og selskapet har allerede 50 ansatte.

Teknologien til Dolphitec er interessant fordi de har kommet opp med en nyvinning som gjør det mulig å se skader i komposittmaterialer, som ikke oppfattes av det blotte øyet. Foruten kompositt, kan man også bruke teknologien mot aluminium og stålkonstruksjoner.

Nye løsninger

Men nå har Dolphitech også begynt å snuse på løsninger til kundene sine innen automasjon, robotikk og big data, noe som kan øke markedet enda mer.

– Vi ser for eksempel flere muligheter der hydrogen blir en løsning innen bilindustrien, droner og fly, der vi er tidlig inne i prosjekter med utvikling av tanker for hydrogen. Vi forventer også en økning i salg innenfor vind-industrien der vi er i dialog med flere store produsenter av vindmøller, Skoglund til OA.

NTNU: Dolphitech har sitt utspring fra NTNU-miljøet på Gjøvik. Nå har de flyttet inn i nye kontorbygg i Mjøsbyen. FOTO: DOLPHITECH

Ute i verden

Selv omsetningen har blitt doblet hvert år siden 2019, tjener selskapet ikke så mye penger enda, men det er ikke så lenge til de gjør det. I fjor åpnet Dolphitech et kontor i Cambridge i England, og de har flere selgere spredd rundt omkring i verden.

 

Kilde: Oppland Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078