23948sdkhjf

Femte generasjon tar over emballasjebedrift

I år har emballasjebedriften Rikter Svendsen i Fredrikstad eksistert i 100 år. Nå tar femte generasjon – Fredrik Rikter Svendsen – over som daglig leder av jubileumsbedriften.

– Det er gøy å få den tilliten av både styret og familien. Samtidig er det et stort ansvar, som jeg er veldig motivert for å ta. Jeg skal brette opp ermene og gjøre alt jeg kan for hele bedriften, sier 27 år gamle Fredrik Rikter Svendsen til Emballasjeforeningen.

Begynte i selskapet i 2019

27-åringen har tatt seg utdannelse og jobbet i Microsoft de senere årene. Nå blir han daglig leder for familiebedriften, som hans tippeoldefar Severin Svendsen startet i 1922. Da het selskapet Severin Svendsen Æskefabrikk.

Fredrik Rikter Svendsen startet i familiebedriften i 2019, og nå er han altså klar for å ta over som daglig leder for en bedrift som har spesialisert seg på finere emballasje, som gavepapir, bånd, smykkeskrin og esker, som det står på hjemmesiden til selskapet.

De ansatte viktig

Den nye unge daglige lederen sier til foreningen at han er helt avhengig av dyktige folk rundt seg, og roser de ansatte. Hans mål er å kunne motivere disse, og da vil det gå helt fint å ta over stafettpinnen i familieselskapet.

– Pandemi og krig har vist oss hvor sårbare vi er i et globalisert samfunn. Det blir derfor viktigere å se fremover og tenke nytt, tenke endring. Det må bli en del av vår bedriftskultur fremover, sier han videre, og avslører dermed at han vil modernisere selskapet.

På spørsmål om hva som er selskapets største utfordringer svarer også 27-åringen som mange andre i bransjen: Leveranseproblemer, økte råvarepriser og dyrere fraktkostnader. Fokuset hans blir å ha fokus på det de får gjort noe med.

Fest

Det var i 1926 at Rikter Svendsen ble det offisielle navnet på selskapet, så den nye daglige lederen vil vente med 100-årsjubileumsfesten til 2026. Men han lover likevel en fest etter år med pandemi og liten sosial omgang allerede i år.

 

 

Kilde: Emballasjeforeningen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125