23948sdkhjf

Alvhild Hedstein er ny styreleder i Emballasjeforeningen

Under generalforsamlingen i Emballasjeforeningen 10. mars ble Alvhild Hedstein valgt som ny styreleder og Lars Chr Hilden til ny nestleder.

Joachim Riise, BEWI og Sten Viberg, Nortura, ble valgt inn som nye medlemmer i styret.

Ny styreleder med politisk bakgrunn

Den nye styrelederen Alvhild Hedstein er til daglig direktør for bærekraft og innovasjon, Bama Gruppen. Hun er også leder i styringsgruppen i Forum for sirkulær plastemballasje, som utviklet Veikart for sirkulær plastemballasje i 2019.

Alvhild Hedstein er utdannet ved NMBU. Hun har blant annet vært direktør i NIBIO, direktør for Miljømerking og vært politisk aktiv i Venstre og rådgiver for statsråd Lars Sponheim. Hun har også sittet i flere styrer og offentlige utvalg.

Forum for sirkulær plastemballasje er initiert av styret i Emballasjeforeningen og har som mål å løse utfordringer med dagens bruk av plastemballasje.

Laget et veikart

I 2019 laget forumet et veikart for sirkulær plastemballasje som blant annet viste at 50.000 tonn mer plast må gjenvinnes årlig innen 2025 for å oppnå EUs mål om økt materialgjenvinning av plastemballasje.

Veikartet fra 2019 foreslår en del tiltak som kan øke innsamling og resirkulering av plastemballasje, og Circular Packaging Cluster (CP, som fikk Arenastatus i 2020, er opprettet for å operasjonalisere disse tiltakene.

– CPC er trukket fram i regjeringens sirkulærstrategi, det er viktig for oss, sier Hedstein.

Dette er det nye styret i Emballasjeforeningen:

Alvhild Hedstein, Bama Gruppen

Styrets leder Lars Christian Hilden, Mills

Styrets nestleder Gry Sofie Fahrendorff, Orkla Morten Aas

Tine Svein Morten Skaldehaug, COOP Norge

Andreas Pihlstrøm, NHO

Joachim Riise, BEWI

Sten Viberg, Nortura

Rudie Spooren, SINTEF

Wenche Ravlo, Smurfit Kappa Norge

 

Kilde: Emballasjeforeningen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.38