23948sdkhjf

Danskeid fabrikk i Ukraina måtte stenges

Danske Mekoprints fabrikk i Ukraina er lukket og forlatt som følge av den russiske invasjon i landet.

-Vi lyktes ikke med å få verken råvarer eller maskiner ut av fabrikken og videre til vår fabrikk i Polen, slik vi hadde planlagt. Alt gikk veldig fort, og det lot seg ikke gjøre, sier direktør Lars Laungaard Rasmussen i Mekoprint Cables-divisjonen. Det er vårt danske søsterorgan plastforum.dk som melder dette.

Ble sendt hjem

De ansatte var faktisk på fabrikken i Chernyakhiv torsdag morgen, men ble raskt sendt hjem igjen da det viste seg at Russland ikke bare var gått inn i de østlige områdene Luhansk og Donetsk, men angrep mål i hele Ukraina.

Siden torsdag har fabrikken stått stille, men kundene har foreløpig ikke merket noe til dette ennå.

- Akkurat nå ser vi tiden litt an. I et kortere tidsperspektiv har vi produsert en relativt stor buffer på fabrikken i Polen. Denne er litt større enn fabrikken i Ukraina, sier Laungaard Rasmussen.

Har tro på Ukraina

Hans fokus nå er å få oversikt over situasjonen og få bragt råvarer og andre nødvendigheter fra Ukraina til fabrikken i Polen.

Like før invasjonen fikk de ansatte ved fabrikken i Ukraina utbetalt lønn. Laungaard Rasmussen sier at Mekoprint fortsatt har stor tro på Ukraina som selvstendig stat. Ukrainerne er dyktige og velkvalifiserte og er Ukraina er derfor et attraktivt land å drive business i, sier han.

 

Kilde: Plastforum.dk

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125