23948sdkhjf

Norner er nå et RecyClass sertifiseringsorgan og anerkjent laboratorium

-Vi er stolte av å meddele at Norner nå er et RecyClass sertifiseringsorgan og godkjent laboratorium for testing av gjenvinnbarhet. Dette vil styrke vår evne til å hjelpe kunder i emballasjeverdikjeden med utvikling, feilsøking og implementering av resirkulerbar emballasje og resirkulert plast i emballasje, sier Ole Jan Myhre, markedssjef og emballasjerådgiver hos Norner.

Inntil nylig har emballasjeindustrien fokusert på å levere produkter og prosesser med maksimal effektivitet og produktbeskyttelse til svært lav vekt.

Dette har vært en suksessformel for plastemballasje, noe som gjør den til et svært allsidig, rimelig og bærekraftig valg. Men med økende bekymring for mengdene av plastavfall og mangel på gjenvinning, presser både forbrukere og myndigheter på for løsninger.

Endring i tankegangen

Verdikjeden for plastemballasje, fra produsenter til sluttbrukere, gjennomgår for tiden en betydelig endring i sin tankegang når det gjelder utvikling av emballasjeprodukter og -teknologi drevet av etterspørselen etter økt resirkulering. RecyClass ble utviklet av og er en del av Plastics Recyclers Europe som et verktøy for å gjøre konsistente evalueringer av resirkulerbarhet av plastemballasje.

Dette kan vurderes og sertifiseres gjennom en prosess med tredjepartsverifisering ved revisjon. Nye emballasjeteknologier utvikles kontinuerlig for å møte disse resirkulerbarhetsmålene, og disse kan vurderes i henhold til en laboratorieprotokoll. RecyClass har dermed blitt et sentralt godkjenningsorgan i utviklingen av resirkulerbar plastemballasje og Norner er nå en del av dette nettverket og godkjent til å utføre slike vurderinger og revisjoner.

Økt oppmerksomhet

- Gjenvinning av plast er på vei oppover og oppmerksomheten har aldri vært høyere. Vi kan bare lykkes med å gjøre dette hvis de resirkulerte materialene kan tilbys markedet med høy kvalitet etter strenge spesifikasjoner. Her kan Norner spille en viktig rolle gjennom våre pilot- og testfasiliteter, sier Myhre videre, og legger til at Norners nye Polymer Exploration Centre, som ligger ved elvebredden i Porsgrunn, inneholder mer enn 4500 m2 topp moderne plastlaboratorier for avansert testing og analyse samt et høyteknologisk plastbehandlings-, resirkulerings-, anvendelses- og emballasjepilotsenter. Resirkuleringspilotsenteret er nøkkelen til å levere RecyClass laboratorieprotokolltesting.

- Norner har fasilitetene og vi inviterer alle som søker hjelp innen plastemballasje, sirkulær økonomi, resirkulerbarhet og resirkulering til å kontakte oss for en diskusjon med våre eksperter. Laboratoriene og produksjonsområdene er designet spesielt for å jobbe sammen med kundene våre, noe vi tror vil resultere i enda større innovasjon, sier, Thor Kamfjord, bærekraftsdirektør hos Norner.

Kilde: Norner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078