23948sdkhjf

Den første med fagbrev i Termoplastfaget i Vestland fylke

Etter å ha jobbet med konstruksjons- og rørsveising i Plastinvent i snart sju år, har Alin Ivascu tatt fagbrev i Termoplastfaget, som den første i Vestland fylke.

Ivascu ser klart en fordel av å være faglært innen termoplastfaget, det gir mer kompetanse enn en sertifisert sveiser.

Opplæringskontoret i Vestland vet ikke om andre med dette fagbrevet i Vestland fylke, og bedriften måtte få sensorer fra Kristiansand for å få dette utført. Det at det er få faglærte innen dette faget på landsbasis gjør det også ekstra spesielt. 

Takknemlig

− Jeg er veldig glad og takknemling for å være en av de første som tar fagbrev i dette, sier Ivascu.

Konstruksjonssveising av termoplast er en sammenføyningsmetode som er i utstrakt bruk på produkter innen mange bransjer fordi flere ser de mange fordelene og holdbarheten til dette materialet. Ivascu har tatt fagbrevet hos Plastinvent.

− Vi i Plastinvent er svært fornøyde med å ha vår første operatør med fagbrev innen termoplastfaget. Krav til kunnskap om bearbeiding og konstruksjonssveising av termoplastiske materialer endres kontinuerlig i markedet fra nye og eksisterende kunder. Vi i Plastinvent ser ikke bare behovet for sertifiserte plastsveisere, men også for faglært personell som vil bidra til økt forståelse og verdiskapning i bedriften, sier Merete Skjold som har ansvaret for fagopplæringen i Plastinvent. 

Store fordeler

Skjold forteller videre at faglærte operatører vil øke bedriftens evne til å kunne være fleksibel og vil internt gi en generell kompetanseheving. 

−  Et slikt fagbrev vil også gi økt forståelse for faget og til de oppgaver som skal utføres, samt til de krav som til enhver tid stilles for å kunne levere produkter med riktig kvalitet i markedet.

Å ta fagbrev gjennom bedriften på denne måten er en unik mulighet og er en vinn-vinn-situasjon for den ansatte og arbeidsgivere. Fagopplæringen tar utgangspunkt i jobbhverdagen til den enkelte ansatte slik at de vil kjenne seg igjen i oppgavene de skal gjennomgå.

− Over en periode på fire år har vi hatt som en del av vår strategi å drive intern kompetanseheving slik at alle produksjonsansatte skal ha mulighet til å kunne ta et relevant fagbrev, med mulighet for å kunne ta flere, sier Skjold.

Ta inn lærlinger

− For å kunne gi best mulig opplæring til kommende lærlinger og ivareta de ansatte på en god måte, ønsker vi først å heve den interne kompetansen til et nivå der vi er trygge på oss selv som en god opplæringsbedrift innen flere typer fagbrev, sier Skjold.

Neste år ønsker Plastinvent å ta inn lærlinger innen produksjonsteknikk, CNC og termoplastfaget.

- Dette fordi vi har nådd målet og er klar og rustet til å ta inn lærlinger, sier Skjold.

 

Kilde: Plastinvent

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062