23948sdkhjf

Lego investerer i storstilt utbygging ved hovedkvarteret

Lego utvider og oppgraderer sitt globale hovedkontor i danske Billund betydelig fram mot 2025.

Investeringene omfatter oppføringen av “Kornmarken Campus”, som kommer til å forbinde den eksisterende Lego-fabrikken med en ny bygning på 46.000 kvadratmeter.

Til sammen vil det utgjøre en Campus på mer enn 100.000 kvadratmeter i utkanten av Billund.

Det blir også investert i en ny kontorbygning i sentrum av Billund, som vil utgjøre et nytt ”Innovasjon Campus”. Her skal det skapes plass til produktutvikling og innovasjon innen ulike produktteknologier, skriver danske plastforum.dk.

De store utvidelsene ved det danske hovedkvarteret kommer i tillegg til en investering i det 54.000 kvadratmeter store Lego Campus, som bliver innviet senere på året.

Niels B. Christiansen, administrerende direktør i Lego-konsernet, sier i en pressemelding:

- Vi har investert betydelig i vårt hovedkvarter i Billund de seneste årene for å skape et inspirerende og kreativt arbeidsmiljø, som avspeiler vårt brand og verdier. Med disse nye investeringene forbedrer vi arbeidsplassen for ytterligere tusener av Lego-medarbeidere, som jobber med produktinnovasjon og produksjon i hovedkvarteret.

Innovasjonskompetansen skal bygges ut

Kornmarken Campus kommer til å romme de 700 medarbeiderne, som for tiden jobber på Lego-fabrikken i Billund, og om lag 1.200 kolleger fra avdelingene Engineering & Quality og Engineering & Workplace, som for tiden arbeider ved flere lokasjoner i Billund. Det vil også bli arbeidsplassen for de kollegene som jobber med å finne og implementere nye og bærekraftige materialer.

Kornmarken Campus samler alle disse medarbeiderne på ett sted og vil blant annet omfatte kontorlokaler, laboratorier, testfasiliteter, verksteder og nye støperiområder.

Carsten Rasmussen, chief operations officer, sier:

- Vi skaper et unikt og moderne arbeidsmiljø, som de kommende årene vil bidra til å bygge vår innovasjonskompetanse, som allerede er i verdensklasse når det gjelder teknologi, kvalitet og produksjon. Ved å samle folk, som arbeider i alle disse viktige funksjonene, blir det nye campus et levende og inspirerende Lego-“hjem” for dem, som samarbeider med å skape produktideer til fysiske til fysiske Lego-lekeopplevelser.

Bedre rammer for produktinnovasjon

I sentrum av Billund skal den nye kontorbygningen ifølge Lego være en banebrytende innovasjonsarbeidsplass og skape plass til flere kolleger innen produktinnovasjon og produktteknologi. Byggearbeidene forventes å ta til i 2023, og kolleger forventes å flytte inn mot slutten av 2025.

Julia Goldin, chief product & marketing officer, sier:

- Investeringen i et Innovation Campus betyr at vi skaper inspirerende omgivelser for dem, som jobber med å utvikle innovative produkter og teknologier, og det er en fantastisk mulighet for oss som virksomhet og en investering i våre medarbeidere og i vårt brand.

Den nye bygning skal skabe en forbindelse mellem Lego Campus og andre Lego-kontorer i centrum af Billund, som huser design- og marketingafdelingerne.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14