23948sdkhjf

Rørbloggen: Slik blir det nye vannsenteret

Overvann, vann- og avløpsrør og kummer i alle relevante materialer. Drift, graving og NoDig. Etablerte løsninger og ny utvikling. Praktisk erfaring og teoretisk kunnskap. Alt møtes på Nasjonalt senter for vanninfrastruktur. Se hvordan det blir.

Det er snart 20 år siden Arve Hansen i Rørinspeksjon Norge lanserte visjonen om et senter tilknyttet NMBU på Ås. Om alt går etter planen vil første spadestikk tas på Ås utenfor Oslo høsten 2022.  

Det kan skrives en lang fortelling om Nasjonalt senter for vanninfrastruktur, eller Vannsenteret – som vi kaller det til daglig. Først og fremst er vi glad for at senteret er i ferd med å bli en realitet, takket være en enestående kombinasjon av engasjement og tålmodighet hos ivrige aktører i vannbransjen.   

Vannsenteret 

Senteret eies av kommuner, leverandører, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU, entreprenører og rådgivere. Staten, gjennom Kunnskapsdepartementet, har bevilget 20 millioner kroner. De største kommunene i landet, sammen med Norsk Vann har bevilget tilsvarende beløp. I tillegg bidrar en rekke mindre kommuner og private aktører med finansieringen.

Vannsenteret skal bidra til å øke kompetansen for alle som arbeider i vannbransjen, samt være en pådriver for samarbeid, verdiskapning og det grønne skiftet. Alle med interesse for overvann, vann og avløp skal finne kunnskap her.  

Det er ingen tvil om at vi gjerne skulle sett at utvikling og etablering av senteret hadde gått raskere. Spesielt når det gjelder senterets hovedbygg. NMBU er med som profesjonell byggherre der Vannsenteret vil være leietaker. Vi er en del av NMBUs system og normale prosesser ved byggeprosjekter. Det tar tid å få alt på plass, selv om vi bidrar inn med egne ressurser. Men, det er også et sterkt og godt system med et veldig godt samarbeidsklima, som vi er godt tjent med.  

Les hele innlegget til Sjur Tveite på Rørbloggen.

Kilde: Hallingsplast Rørbloggen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094