23948sdkhjf

Gamle duker blir til nye produkter gjennom samarbeid

Hva skjer når salgsrådgiver Bjørn-Erik Nielsen i Ragn-Sells kobler sine gode kunder og samarbeidspartnere? Jo - kasserte duker får nytt og forlenget liv, ansatte i arbeidsmarkedsbedriften OsloKollega får nye spennende utfordringer gjennom at bedriften Cridthvidt slipper å kaste utrangerte tekstiler i restavfallet.

Sammen sørger de tre bedriftene for at det som skulle blitt avfall blir til noe nytt.

- Ideen kom til meg under en miljødag hos Skullerud park der jeg holdt et innlegg om kildesortering. Mina Ekstrøm fra selskapet OsloKollega lurte på hva vi gjorde med tekstiler hos Ragn-Sells. Mina fortalte meg så at OsloKollega gjenvinner tekstiler til nye produkter. Jeg fikk da ideen å koble OsloKollega til Cridthvidt, en kunde av meg. De hadde etterspurt en bedre løsning for de utrangerte tekstilene sine i forbindelse med arbeidet til en ISO-sertifisering. Ragn-Sells er sertifisert på samfunnsansvar og gjennom dette har jeg fått et øye for løsninger som er bra for miljøet. Når det i tillegg kan hjelpe en bedrift som jobber med å gi mennesker en meningsfylt hverdag, er det full pott. Denne kontakten ble da skapt, forteller Bjørn-Erik Nielsen salgsrådgiver i Ragn-Sells AS.

Ombruk og forbindelser

Cridthvidt har alltid vært opptatt av å gi mennesker en mulighet. Vi har ansatte på ulike NAV tiltak og har et flerkulturelt miljø, forteller HR ansvarlig, Gry Frimann.

- Når vi i tillegg kan sørge for at duker som ikke kan brukes lenger ikke går i restavfallet, men kan bli til noe nytt og nyttig, blir samarbeidet med Oslo Kollega en verdifull forbindelse for oss, sier hun.

Cridthvidts kunder har til nå i stor grad vært påvirket av at samfunnet har vært stengt ned. Nå skjer det derimot mer aktivitet og OsloKollega er hos dem ukentlig for å hente sekker med tekstiler.

Mina Ekstrøm, avdelingsleder i OsloKollega AS forteller at samarbeidet gir dem råvarer til å tenke nytt og til å utvikle produkter og løsninger rettet mot nye markeder. Hva de planlegger?

- Nja det må vi holde for oss selv en liten stund til, sier Mina Ekstrøm, med et lurt smil, men det vi kan si allerede nå er at engasjementet er høyt blant våre VTA ansatte, og ikke minst er det spennende å få være med i hele prosessen.

Alle monner drar

Gry Friman forteller videre at alternativt ville dukene blitt kastet i restavfallet eller destruert. Cridthvidt er ISO14001 sertifisert, og vårt samarbeid med Oslo Kollega vil bli beskrevet som en av tiltakene vi har for å redusere volumet med restavfall som vi sender fra oss. For oss er det viktig å bidra både til å ta vare på mennesker og samtidig jobbe for mer bærekraftig håndtering av avfall.

- Dette liker vi i OsloKollega da samarbeidet gir oss stabil tilgang på råvarer, som igjen er med på å gi våre arbeidstakere en meningsfylt arbeidshverdag, sier Mina Ekstrøm.

Om Cridthvidt:

Topp moderne industrivaskeri som tilrettelegger komplett industriell tekstilbehandling for restaurant, hotell, kantine og event-bransjen.
To søstre startet ”Hybelvask” i 1935. Søstrene sto på tidlig og sent for sine kunder og omsetningen økte – den innstillingen er den samme i Cridthvidt, etter 80 år. Bedriften har vokst sakte, men sikkert og fremstår i dag som en topp moderne og miljøfokusert bedrift med kravstore kunder over hele Østlandet. At vi sjeldent mister kunder bekrefter at vi driver riktig og opptrer skikkelig. Du finner du oss i nye, topp moderne lokaler på Hauketo, rett utenfor Oslo sentrum.

Om OsloKollega:

OsloKollega er en av Oslos største arbeids- og inkluderingsbedrifter som driver ekte arbeid utført av offensive folk. OK:ressurs er en av arbeidstreningsarenaene til OsloKollega, som tar på seg forskjellige oppdrag både internt og eksternt. Sammen med sine samarbeidspartnere utvikles bærekraftige ressurstjenester og det settes søkelys på menneskers mestring og utvikling. Et samarbeid bidrar til å forminske utenforskapet og gi medmennesker en meningsfull hverdag.

Kilde: Ragn Sells

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.359