23948sdkhjf

Nofir fikk full finansiering til unik satsning

Gjenvinningsselskapet fra Bodø skal i gang med et nytt, spennende prosjekt. Det ville Handelens Miljøfond sponse med fullt beløp.

- Dette blir et veldig viktig bidrag til et prosjekt vi har tenkt lenge på. Både beløpet i seg selv, men også det at Handelens Miljøfond har tro på arbeidet vi allerede gjør, og planlegger å iverksette nå, betyr mye, sier daglig leder Øistein Aleksandersen.

De har fått to av de 110 millioner kronene Handelens Miljøfond har delt ut i høst for å redusere plastens miljøproblemer.

Ifølge fondets hjemmesider tildeles pengene basert på soliditet, miljøeffekt og gjennomføringsevne i prosjektene. Prosjekt som får støtte, må i tillegg bidra mot miljøfondets tre hovedformål:

  • Å redusere plastforsøpling
  • Å øke plastgjenvinning
  • Å redusere forbruk av plastbæreposer

- Et prosjekt folk vil merke

Aleksandersen vil ikke røpe for mye om prosjektet Nofir nå skal i gang med, men forteller at det blir et arbeid mange forhåpentligvis vil legge merke til.

- Vi lander nå detaljene i prosjektet med en egen prosjektleder i tillegg til Handelens Miljøfond selv. Det vil være snakk om direkte gjenbruk av kassert fiskeriredskap på en måte som folk vil merke.

Utgangspunktet, forteller han, er at mye av redskapet som i dag gjenvinnes allerede holder en høy kvalitet som det er. Dermed kan det ha mange bruksområder, og det er ett av disse Nofir nå skal satse på for fullt.

Høy kvalitet

- Innen fiskeri finner vi noen av de dyreste og beste nettene som eksisterer, eksempelvis Dynema-nett som er tre ganger sterkere enn stålwire. Når disse er samlet inn av oss er det fordi de ikke er egnet til fisking lengre, men det betyr ikke nødvendigvis at de ikke kan få et nytt liv.

Prosjektet skal ifølge Nofir bidra til en reduksjon i jomfruelig plast på 15 000 kg, gjenbruk av nærmere 15 000 kg plast og reduksjon i klimagasser på 108 000 kg CO2-ekvalienter.

- Vi ser fram til å komme ordentlig i gang med prosjektet, og tror også næringa vil bli veldig fornøyd når de ser at det finnes nye, kreative og bærekraftige bruksområder for redskapet de leverer til oss.

 

Kilde: Nofir

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kraftige kutt for forskningsskip – 28 blir rammet
Plastproduserende land skeptisk til ny plastforurensningsavtale
1,5 milliarder å spare på laksetransport
EU: Maks 40 plastposer pr person årlig
Norske næringsaktører vil ha strengere regler for plast
EU vil plastemballasje til livs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.281