23948sdkhjf

Maxbo kutter 17 tonn ny plast i året med nye maleverktøy

Maxbo sparer 17 tonn ny plast og reduserer CO2-utslippet med 40 prosent i året ved å bytte til resirkulert plast når de fornyer sin egen serie med maleverktøy.

 Dette er den viktigste satsningen vi gjør på plast i år, sier bærekraftsjef Heidi Lyngstad i Løvenskiold Handel, som eier faghandelskjeden Maxbo.

Godt mottatt

Den nye Harmoni- malerverktøyserien ble lansert i sommer, og har allerede i løpet av kort tid blitt svært godt mottatt i markedet. Det synes også på salgstallene. 

– Vi har fått mye bra tilbakemelding fra miljøbevisste kunder som ønsker produkter hvor kvalitet og miljø skal gå hånd i hånd. Det er gøy når vi lykkes som nå, for det ligger mye arbeid bak og det er langt fra alle produkter vi jobber med som blir realisert. Men vi hviler ikke på laurbærene og har flere store prosjekter i gang for å redusere vårt klimaavtrykk, sier Lyngstad.

Bruker plastavfall fra industrien

Selskapet bytter nå ut ny plast i maleverkøyene, med resirkulert plast eller tre.

– Fra å bruke ny hardplast, går vi over til å bruke resirkulert plast eller tre. Den resirkulerte plasten som brukes i produktene kommer fra plastavfall i industrien, eller fra det vi på fagspråket kaller «post-consumer». Det betyr at plasten har vært brukt av en forbruker, kastet i plastavfallet og deretter resirkulert til nye materialer, sier Lyngstad.

Maxbo var den første aktøren i byggevarehandelen som signerte Plastløftet i 2019, hvor målet blant annet er å redusere bruken av plast.

Gjennom omleggingen til resirkulert plast i deres egen maleverktøyserie Harmoni, reduseres CO2 utslippene med ca 40 prosent sammenliknet med å bruke ny, jomfruelig plast. 

– Noe annet som gjør dette prosjektet så vellykket, er at ikke bare hardplasten blir erstattet med resirkulert plast i skaft, rullekar og bøtter, men også i engangsinnleggene til rullekarene. Det selges enormt mange engangsinnlegg i løpet av et år så dette er vi meget godt fornøyde med, sier Lyngstad.

Viktig med godt produsentsamarbeid

Maxbo har jobbet tett med produsenten Unicell Nordic når de har laget de nye malerverktøyene.

– Unicell Nordic har jobbet med miljøforbedringer i mange år. De har blant annet økt fyllingsgrad på bilene for å redusere kjøringen, og de jobber også med å benytte resirkulert plast i emballasjen sin. I tillegg er de ISO-sertifisert på miljøledelse, som også var viktig for oss i valg av produsent, sier Lyngstad.

Kategorisjef på maling og maleverktøy, Marianne Fischer Paulsen, og ansvarlig for kjedens egne merkevarer, Heidi Huseth, forteller at det nære samarbeid med produsenten har vært avgjørende for å lykkes med omleggingen. 

– Kvalitet og miljø går hånd i hånd i dette prosjektet. Vi må aldri glemme at til syvende og sist er det et godt sluttresultat som betyr noe for kundene våre, sier de to kategorisjefene.

De nye maleverktøyene er like sterke og holdbare som før.

– Og det er viktig å huske på at en pensel med god kvalitet kan brukes mange ganger, så lenge man rengjør den mellom hver gang, sier Paulsen.  

 

Kilde: Maxbo

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094