23948sdkhjf

Fiskekasser av bølgepapp erstatter plast

Den globale fiskeindustrien har siden 1970-tallet pakket og oppbevart kjølt fersk fisk i plasskrevende og plastbaserte isoporkasser (også kalt EPS).

Men i dag tilbyr Smurfit Kappa et mer bærekraftig papirbasert alternativ som klarer utfordringen med å holde fersk fisk kjølt og frisk i opptil 48 timer.

Smurfit Kappa har gjennom flere år drevet prosjektet Better Planet Packaging, som blant annet har som formål å erstatte plastbasert emballasje i fuktige miljøer. Den største utfordringen av alle er kanskje å skape et papirbasert alternativ til fiskenæringen, der fersk fisk pakkes med is for å holde produktet kjølt og friskt.

I utgangspunktet kan man tenke at papir og fuktighet er et dødsdømt prosjekt. Men Smurfit Kappas mangeårige prosjekt Fresh Fish Concept har nå resultert i en løsning som gjør det mulig å erstatte de plasskrevende og plastbaserte isoporkassene med et papirbasert og fullt gjenvinningsbart alternativ.

Løser en tøff utfordring

Et vanntett beskyttelsespapir gjør at ytteremballasjen ikke blir kontaminert med fiskelukt, blod, slim og fukt som ville vanskeligjort resirkulering. Med Smurfit Kappa sitt nye konsept kan man kaste beskyttelsespapiret, flatpakke ytteremballasjen og sende den til gjenvinning der den begynner et nytt liv som råvare.

- Vår løsning klarer ikke bare den tøffe utfordringen med å emballere fersk fisk og is i en papirbasert emballasje som holder esken tørr og stabil gjennom hele leveringskjeden. Den er dessuten tilpasset for å fungere innen storskala produksjon, kommenterer Smurfit Kappas Salgs-, markedsførings- og innovasjonsdirektør Mariette Lindsjö.

Sparer 83 prosent lagerplass

Ettersom emballasjen leveres flat-pakket sparer det hele 83 prosent av lagerbehovet sammenlignet med Isoporkasser. Dessuten kan emballasjen kunde tilpasses i forhold til størrelse slik at transporten utnyttes optimalt. Dette reduserer miljøbelastningen ytterligere, sammenlignet med tradisjonell emballasje.

Mange fordeler for Bremnes

Først ute til å nappe på en mer bærekraftig emballasjeløsning er norske Bremnes Seashore, som med hovedkontor sør for Bergen er en av Norges fremste leverandører av oppdrettslaks - Det er mange fordeler med Smurfit Kappas papirbaserte løsning. Vi har sammen utviklet en emballasje som tar vare på kvaliteten til vår merkevare helt fram til restaurantkokken. Emballasjen sikrer god kjølekjede og får vist fram produktet vårt på en flott måte. Formatet er optimalisert for god pallutnyttelse. Det reduserer vårt CO2 avtrykk samtidig som det gir god transportøkonomi, mener Bremnes Seashores utviklingssjef Simon Nesse Økland.

 

Kilde: Pressemelding fra Smurfit Kappa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094