23948sdkhjf

Protan: Lekket flytende plast siden 2008 – har ryddet opp

Mellom 50 og 200 kg Plastisol – flytende plast – skal ha lekket ut fra Protans anlegg på Lierstranda i Lier siden 2008. Nå har Protan tettet sluket som førte til lekkasjen.

Det er Drammens Tidende (DT) som skriver om lekkasjen, som førte til at Statsforvalteren i Viken og Oslo påla Protan å rydde opp i forurenset grunn. Fristen for opprydding ble satt til 31. desember i år, og varselet ble gitt 31. august.

Protan opplyser at det er tett sluk som har ført til at Plastisol har rent ut. Sluket har vært koblet til et kloakkrør som har ført videre til kloakksystemet. Det skal ha vært en skade på dette røret som førte til oljesølet. Plastisol er et blandingsprodukt som primært består av PVC, plastmykner, stabilisatorer og fyllstoff, skriver DT.

Til avisa sier konsernsjef Erik Bødtker Øyno i Protan, at det var selskapet som oppdaget forurensningen. Han legger til at selskapet har ryddet opp massene i grunnen og at sluket nå er støpt tett. Øyno forklarer videre at problemet ble ordnet opp i allerede for to år siden, og at utslippene det er snakk om har vært i små mengder for flere år siden.

Saksbehanlingen hos Statsforvalteren (tidligere fylkesmannen) har tatt svært lang tid, og dette beklager Statsforvalteren i dag.

«Faren for luktplager eller spredning av forurensning mens ryddearbeidene ble gjort ble vurdert som liten. Nærliggende naboer ble også varslet», skriver DT.

Øyno sier at en sluttrapport for opprydding og tetning ikke foreligger ennå, men at den kommer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.313